ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Психосоціальна підтримка населення – невід'ємна частина сьогодення України

Дата: 23.06.2023 14:40
Кількість переглядів: 105

Минулого року Начальник ОВА Сергій Борзов підписав наказ, яким в області започатковано систему соціальної підтримки та допомоги сім’ям захисників і захисниць Вінницької області.

Ключовою складовою системи стала психологічна підтримка цих родин.

Як підкреслила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, з перших днів війни кожна громада здобула колосальний досвід роботи, спрямованої на соціальну підтримку тих, хто найбільше постраждав – внутрішньо переміщених осіб.

«Сьогодні підтримки потребують не лише внутрішньо переміщені сім’ї та особи, а й населення нашої області - родини захисників та захисниць України, ветеранів, учасників бойових дій!» - зазначила посадовиця.

Наразі на рівні держави ведеться активна робота щодо створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

Відповідна робота повинна бути і на рівні територіальних громад.

Від утворення неформального об‘єднання психологів до впровадження заходів психосоціальної підтримки населення.

«На жаль, у майже 50% громад досі не введена посада психолога, - наголосила Наталя Заболотна. -  Голови громад та їх заступники відіграють тут ключову роль: не лише керівну, але й координаційну! Тому саме від вас залежить, чи надаватимуться якісні соціально-психологічні послуги місцевим жителям».

За її словами, відбудовувати систему психосоціальної підтримки тоді, коли захисники та захисниці повернуться в громаду після перемоги – запізно. Потрібно, щоб до того моменту кожен фахівець усвідомив свою роль в цьому та розумів як правильно надавати послуги.  

«Психосоціальна підтримка населення має бути доступна кожному і кожній, хто її потребує!» - підсумувала Перший заступник Начальника ОВА.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь