ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Представників органів публічної влади області навчають забезпечувати вебдоступність державних онлайн-ресурсів

Дата: 26.06.2023 15:32
Кількість переглядів: 67

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його заступник Андрій Кавунець взяв участь у тренінгу щодо основних принципів вебдоступності та спеціальних вимог Національного стандарту України до сайтів органів публічної влади.Фото без опису

Захід проходить 26-27 червня у змішаному форматі: офлайн та онлайн.

До учасників звернулись із вітальним словом Мстислав Банік - керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України та Оксана Гречко, спеціалістка з політики цифровізації, Програма розвитку ООН в Україні.

У перший день тренінгу його учасники  розглядають основи вебдоступності, її міжнародні стандарти та головні  інструменти.

Звертаючись до присутніх, Мстислав Банік підкреслив: «Ваша цифровізація є запорукою інтеграції напрацювань Міністерства цифрової трансформації України як у центральні органи виконавчої влади, так і в державні установи обласного рівня. Під час повномасштабної війни в країні єдиний спосіб доставки документів сервісів і послуг з територій, яких фізично не існує, -  онлайн сервіси. ЦНАПи працюють, адже їх співробітники перемістились у більш безпечні регіони. Тож сьогодні є потреба турбуватись на всіх рівнях про вебдоступність і розвивати цей напрямок.

Андрій Кавунець додав, що доступність у ЦНАПах, доступність на дорогах – це вже звичні для нас вимоги, наразі вебдоступність ресурсів органів державної влади та місцевого самоврядування сьогодні як ніколи на часі.

«За останні півтора року, коли в країні  точиться повномасштабна війна, інформація, що розміщується на офіційних вебресурсах має величезний вплив,- підкреслив заступник Начальника ОВА.- Це вже не проста статистика, тож неминуче постає питання доступності інформаційних ресурсів. Позиція обласної військової адміністрації залишається незмінною: маємо забезпечити доступність та інклюзивність абсолютно усіх сфер. Саме в 2023 році плануємо в цьому напрямку значний поступ».

Працюємо, аби забезпечити потреби і запити кожного мешканця абсолютно усіх громад Вінниччини.

Навчання організували в партнерстві з Вінницькою обласною військовою адміністрацією за фінансової підтримки Японії у межах "Проєкту підтримки Дія", що Програма розвитку ООН в Україні реалізовує за фінансування Швеції.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь