ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

115 медсестер та лікарів Вінниччини пройшли навчання в рамках проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я»

Дата: 28.06.2023 10:20
Кількість переглядів: 60

Як повідомили у Департаменті охорони здоров'я та реабілітації ОВА, 115 медичних сестер та лікарів громад Вінницької області володіють практичними навичками ведення психічних, неврологічних розладів та пов’язаних із вживанням психоактивних речовин.Фото без опису

Медики пройшли тренінг з mhGAP у рамках проєкту Розбудова стійкої системи громадського здоров’я .

«Нашою метою є подолання прогалин у сфері психічного здоров'я за допомогою науково доказових та економічно обґрунтованих інструментів. Під час тренінгів медичний персонал навчився як будувати ефективну комунікацію з пацієнтом, виявляти психічні, неврологічні розлади і розлади, повʼязані зі вживанням психоактивних речовин. Поглибили знання щодо ведення цих розладів, оцінки ведення та подальшого супроводу депресії, виявлення  розладів, пов’язаних зі стресом», - зазначила координаторка з психічного здоров'я у Вінницькій області проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я» Аліна Кобець.

Впровадження курсу відбувалося в межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської зі створення Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Коли варто звертатися за допомогою?

Якщо у вас:

  • тривожність;
  • поганий сон;
  • хронічна втома;
  • дратівливість.

Довідка:

Програма дій із подолання прогалин у сфері психічного здоров’я (Mental Health Gap Action Programme, mhGAP) є особливо важливою. Основними цілями mhGAP є посилення прихильності урядів країн, міжнародних організацій та інших зацікавлених сторін до підвищення фінансування та людських ресурсів для лікування ПНПР-розладів і забезпечення значно ширшого охоплення населення ключовими послугами.

#Тияк



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь