ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині проіндексовано пенсії, призначені за спеціальними законами

Дата: 07.07.2023 14:11
Кількість переглядів: 76

З 1 липня Пенсійним фондом Вінниччини відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 року №168 перераховано пенсії, призначені відповідно до Законів України «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про статус народного депутата України», «Про наукову і науково-технічну діяльність».

Це другий етап індексації, передбачений зазначеною постановою. З 1 березня поточного року більшість видів пенсій вже проіндексували.

В липні, за матеріалами пенсійних справ, перераховано спецпенсії для 860 жителів Вінниччини. Підвищення відбулось по 831 справі, середній розмір якого склав 1042,5 грн. В цілому сума підвищення не може бути меншою, ніж 100 гривень та перевищувати 1500 грн.

Варто зазначити, що коефіцієнт підвищення встановлено на рівні 1,197, а перерахунку підлягали основні розміри спеціальних пенсій (без урахування надбавок та підвищень), призначених до 31 грудня 2022 року. Постановою Кабміну передбачено проведення липневої індексації в межах максимального розміру пенсії, який сьогодні дорівнює десяти прожитковим мінімумам для непрацездатних громадян. Тобто не будуть підвищуватися пенсії, розмір яких становить 20 930 грн, або вищі.

Що стосується громадян, які раніше за доцільністю перейшли на пенсії на загальних підставах, вони у будь-який час можуть звернутися до органів Пенсійного фонду для переведення на пенсію за нормами спеціального закону. Розмір пенсії, отримуваний до такого переведення, буде проіндексовано. Перехід відбудеться з дня подачі заяви з необхідними документами. Заяву можна подати особисто – до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду, або онлайн – через вебпортал електронних послуг https://portal.pfu.gov.ua/

Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь