ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наталя Заболотна: Ми маємо вже зараз, не чекаючи перемоги, дбати про своє ментальне здоров’я

Дата: 04.08.2023 11:33
Кількість переглядів: 123

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна провела засідання Координаційного центру з реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої Оленою ЗеленськоюФото без опису.  

У Вінницькій області заходи програми будуть спрямовані на допомогу ВПО, пенсіонерам, підліткам, особам з інвалідністю, членам родин Захисників і Захисниць, вагітним та матусям з дітьми до 6 років.

Наталя Заболотна представила членам Координаційного центру регіональну координаторку Олену Бессарабу.

«Вона буде постійно «нагадувати» нам про важливість підтримки свого самопочуття, спрямовувати роботу та координувати взаємодію усіх субʼєктів як на обласному, так і місцевому рівнях»,- зауважила посадовиця.

Поганий стан ментального здоров'я може впливати на фізичне самопочуття, знижуючи імунітет і збільшуючи вразливість до хвороб. Стрес, депресія та тривожність можуть призвести до збільшеного ризику серцевих захворювань, недосипання, апетиту та перебільшення. Ментальна стійкість може підтримувати енергію та загальний добробут, що сприяє збереженню фізичного здоров'я.

«Більше того, стабільний стан ментального здоров’я впливає на зростання показника ВВП. Все частіше роботодавці звертаються з проблемою поганої дієздатності та незосередженості працівників. Продуктивність безпосередньо залежить від нашого морального духу», – на цьому наголошує Оксана Збітнєва, директорка Координаційного центру з психічного здоров'я КМУ.

Упродовж наступних трьох тижнів буде проведено анкетування надавачів та отримувачів соціально-психологічних послуг на Вінниччині.

Наступний крок – створення мапи послуг та аналіз ресурсів.

«Ти як? Мрію, аби кожен, почувши це питання, міг чітко описати свій піднесений стан та внутрішню гармонію»,- підкреслила Наталя Заболотна.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь