ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Маємо усі разом докласти необхідних зусиль для того, щоб гідно віддячити нашим Захисникам та Захисницям, - Наталя Заболотна

Дата: 09.08.2023 10:53
Кількість переглядів: 88

На Вінниччині відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення.

Головна тема обговорення – реалізація ветеранської політики у Вінницькій області та підтримка членів сімей загиблих Захисників та Захисниць.

Зокрема, йшлося і про грошові виплати.

З 2016 року допомогу регулярно фінансували з обласного бюджету в рамках програми підтримки. Зараз Начальник ОВА Сергій Борзов поставив за завдання розширити спектр допомоги.

Для цього на засіданні підтримали рішення про здійснення виплат з місцевих бюджетів:

  • Адресної допомоги для компенсації за пільговий проїзд членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України;
  • Щорічної разової грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України до Дня пам’яті захисників України у розмірі одного прожиткового мінімуму станом на 1 січня 2023 року на одного члена сім’ї;
  • Щорічної разової грошової допомоги дітям загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України до Дня святого Миколая у розмірі 3 тисячі гривень на одну дитину.

«Зараз у Вінницькій області є більше трьох тисяч членів сімей загиблих воїнів. Ми ніяк не можемо зменшити їхній біль чи компенсувати чимось найбільшу втрату.  Це неможливо. Але можемо підтримати у вирішенні їх проблем», – підкреслила посадовиця.

Під час засідання Наталя Заболотна закликала кожну громаду області актуалізувати діючі програми (чи створити нові) для підтримки наших військових та їх сімей.

Також йшлося про впровадження пілотного проєкту на Вінниччині «Помічник ветерана». Крім цього, присутніх поінформували про проєкт Українського ветеранського фонду Мінветеранів «Варто» з підтримки ветеранського бізнесу.

«Кожен Захисник та Захисниця сплачують немалі податки до місцевих бюджетів. У масштабі громади виплати не становитимуть великого навантаження. – наголосила Перший заступник Начальника ОВА. - Маємо усі разом докласти необхідних зусиль для того, щоб гідно віддячити цим людям. Саме вони є нашою цінністю та гордістю!»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь