ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вінниччина налагоджує співпрацю з Осієчко-Баранською жупанією Республіки Хорватія в реалізації ветеранської політики

Дата: 17.08.2023 08:14
Кількість переглядів: 145

Начальник ОВА Сергій Борзов провів онлайн-зустріч з керівництвом Осієчко-Баранської жупанії Республіки Хорватія.

Фото без опису

У зустрічі взяли участь заступник жупана Осієчко-Баранської жупанії Мато Лукіч та президент Координації об'єднань ветеранів Хорватської Вітчизняної війни Анте Блажевич.

Очільник області подякував Уряду та народу Республіки Хорватія за тверду й послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також Осієчко-Баранській жупанії за надану гуманітарну допомогу Вінницькій області у минулому році.

Під час зустрічі учасники обмінялися досвідом щодо ветеранської політики та обговорили шляхи налагодження співпраці.

Хорватія пережила жахи вітчизняної війни і зараз має одну з кращих у світі моделей соціального захисту ветеранів війни та їхньої реінтеграції у мирне життя.

«Унаслідок повномасштабного російського вторгнення на територію УкраїниВінницька область отримала значну кількість ветеранів та людей, що постраждали від війни. Вони потребують системної підтримки для психологічного відновлення й інтеграції у соціум. Тому досвід Хорватії є для нас дуже цінним». - підкреслив Сергій Борзов.

Начальник ОВА поінформував представників Осієчко-Баранської жупанії про кроки щодо реалізації ветеранської політики, які вже здійснені в регіоні.

Зараз на Вінниччині діє Цільова програма підтримки учасників бойових дій, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України на 2022-2026 роки.

Наразі формовано дві мобільні бригади, які відвідують поранених ветеранів та вивчають їхні потреби. Надається постійна допомога та підтримка дружинам і членам сімей ветеранів та загиблих військовослужбовців.

Крім цього, в області впроваджується пілотний проєкт «Помічник ветерана».

Також Сергій Борзов зазначив, що завдяки регіонам-партнерам вдається організовувати відпочинок для дітей, батьки яких загинули, отримали поранення або зникли безвісти, боронячи країну від російського агресора.

В свою чергу, хорватські колеги поділилися власним досвідом щодо надання психологічної та соціальної допомоги військовим, родинам військових та ветеранам війни. Також вони розповіли про виклики, які були змушені долати під час створення системи підтримки ветеранів війни.

«Ми і надалі будемо продовжувати нашу комунікацію та обмінюватися необхідними знаннями». - запевнив заступник жупана Осієчко-Баранської жупанії Мато Лукіч.

Начальник ОВА Сергій Борзов подякував пану Лукічу та його команді за підтримку, а також запросив хорватських колег і представників ветеранського руху до Вінниччини, щоб наочно обмінятися досвідом.

«Впевнений, що попереду нас очікує плідна та довготривала співпраця!» – резюмував очільник області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь