ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Організація інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами, впровадження соціальної послуги – асистент дитини в освітніх закладах області

Дата: 18.08.2023 14:28
Кількість переглядів: 147

18 серпня 2023 року заступник начальника районної військової адміністрації Сергій Чепернатий і головний спеціаліст відділу гуманітарного розвитку та з загальних питань управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації Наталія Справник  взяли участь в обласній онлайн-нараді під головуванням першого заступника Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталі Заболотної, яка наголосила на важливості створення умов для інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами на рівні територіальних громад. Також у своєму виступі Н. Заболотна наголосила на першочерговості виконання заходів щодо забезпечення належної організації роботи інституції – «асистент дитини»  в стислі терміни до 1 вересня 2023 року.

Реалізація цього проєкту відбувається у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року за  ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської.

Про стан забезпечення  інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами та діяльність інклюзивно-ресурсних центрів щодо визначення потреби дитини в асистенті під час інклюзивного навчання учасників наради поінформував директор департаменту гуманітарної політики Володимир Буняк.

Олена Стоялова директор Вінницького обласного центру соціальних служб надала учасникам наради інформацію, щодо проведення навчальних заходів з метою підготовки осіб, які надають соціальну послугу супроводу під час інклюзивного навчання та потреби територіальних громад області у асистентах дитини.

У нараді взяли участь голови та заступники голів територіальних громад, які відповідають за соціально-гуманітарну сферу; керівники органів управління освітою, соціального захисту населення територіальних громад, закладів (установ), що забезпечують надання соціальних послуг та інклюзивно-ресурсних центрів.

За результатами он-лайн-наради опрацьовано доручення для виконання усіма учасниками заходу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь