ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні презентували Порадник для радників і радниць з питань гендерної політики

Дата: 31.08.2023 12:24
Кількість переглядів: 86

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у презентації Порадника для радників і радниць з питань гендерної політики.Фото без опису

«Рівність жінок і чоловіків є умовою економічного зростання країни та наближення до європейських стандартів життя. Україна обрала цей шлях та підписала низку міжнародних документів, взяла на себе зобов’язання щодо подолання ґендерної дискримінації». – підкреслила Наталя Заболотна.

У Вінницькій області радницею при Начальникові ОВА є Ірина Головашенко.

Сьогодні її робота фокусується на врахуванні ґендерних аспектів у гуманітарному циклі, у плануванні проєктів і програм післявоєнного відновлення та на актуалізації і реалізації порядку денного «Жінки, мир, безпека».

Задля посилення інституту радників із ґендерних питань створено цей Порадник.

У ньому є інформація про те, хто може бути радником/-цею, про ключові засади реалізації державної ґендерної політики та сфер її імпліментації. Автори ознайомлюють з наявними ґендерними інструментами для застосування в роботі радника/-ці, серед яких інструменти ґендерного аналізу та аудиту, моніторингу та ґендерного бюджетування.

Переглянути його можна за посиланням:

https://www.kmu.gov.ua/.../poradnik-dlya-radnikiv-1-1.pdf 

Цю книгу створено за ініціативи Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики та за безпосередньої участі Мережі радників і радниць із ґендерних питань при підтримці ОБСЄ/БДІПЛ.

«Ця тема нелегка та завжди дискусійна. Ґендер – це про справедливість у першу чергу. Маю надію, що цей Порадник дасть реальну підтримку ґендерним радникам та радницям у їхній праці». – зазначила Перший заступник Начальника ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь