ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підготовка профільних закладів до зими, устаткування для лікарень, підтримка громадян з числа пільгових категорій, - ключові питання щотижневої апаратної наради

Дата: 12.09.2023 09:19
Кількість переглядів: 163

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна провела апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів соціально-гуманітарної сфери ОВА.

Обговорили найважливіші питання, які наразі потребують уваги. Йшлося про актуальну ситуацію в освітній, медичній та соціальних галузях.

Уже розпочався навчальний рік. За словами Наталі Заболотної, питання безпеки залишається найважливішим. З 619 шкіл, акти на укриття затверджені у 546. Решта допрацьовують. Більшість шкіл та садочків працюють в очному режимі.

Серед закладів професійної та професійно-технічної освіти в дистанційному режимі навчається 1 заклад. Як зазначила Перший заступник Начальника ОВА, для тих, хто здобуває робітничу професію, очне навчання, безумовно, є більш ефективним.

Між іншим, держзамовлення в закладах вищої освіти виконано на 93%, у закладах передвищої – на 91%. Набір ще триватиме до кінця вересня.  

Окрема увага була приділена підготовці до викликів опалювального сезону.

 «Уже готуємося до зими, заклади освіти закупили генератори, а також вугілля та дрова - вже близько 50% забезпечили. Абсолютно всі заклади охорони здоров‘я забезпечені генераторами», - зазначила Перший заступник Начальника ОВА.

Також окреслили ситуацію в галузі медицини. Зокрема, наразі триває робота з МОЗ щодо постачання медичного обладнання.

«До листопада у Вінницьку дитячу обласну лікарню надійде новий КТ. До кінця року в обласній лікарні імені Миколи Пирогова буде МРТ. Замовили мікроскоп для нейрохірургії. Це дороговартісне обладнання згодом надійде в Пигоровку». – зауважила посадовиця.

Під час наради також проаналізували проблеми екстреної медицини. В області зараз є 103 бригади. На жаль, останній часом збільшилося навантаження, щодня відбуваються виїзди для транспортування поранених.

На Вінниччині упродовж двох днів працював Центр розвитку медсестринства МОЗ.

Фільм, який зняли в області про медсестинство, його розвиток у нашому регіоні, розповсюдять всією Україною.

Крім цього, Вінниччина долучається до всеукраїнського руху «Let’s do it Ukraine». 16 вересня пройде Всесвітній день прибирання.

Наталя Заболотна закликала усіх долучитися та прибрати свою місцину.

Також в області триває робота з підвищення якості надання соціальних послуг.

Зокрема, для громад відбулось онлайн-навчання з послуг раннього втручання, тимчасового відпочинку для батьків, які виховують дитину з інвалідністю. Участь взяли всі громади Вінниччини.

Ще на Вінниччині провели навчання для працівників ЦНАПів щодо прийому документів та спілкуватися з людьми з інвалідністю з порушенням зору.

Крім цього, закінчується навчання для 19 майбутніх помічників ветеранів у Центрі ветеранського розвитку на базі ВНТУ. Планується наступний потік.

Щодо підтримки населення, то  44 дитини з числа пільгових категорій пройшли оздоровлення в міжнародному таборі «Артек».

Триває і підтримка військових. Між іншим, Регіональний центр безоплатної вторинної правової допомоги надає свої послуги абсолютно усім військовим та їхнім родинам.

Тому за потреби юридичної чи правової допомоги можна звертатися за номером телефону: 0 800 213 103

«Усі поточні питання тримаємо на контролі. Працюємо далі!» - підкреслила Перший заступник Начальника ОВА.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь