ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині презентували можливості Польського сервісу відбудови України

Дата: 13.09.2023 14:18
Кількість переглядів: 143

Міжнародний семінар на тему польсько-української співпраці та перспектив відбудови України в рамках проєкту CSS WEI «Польський сервіс відбудови України» зібрав сьогодні у Вінниці представників влади й бізнесу. Захід відбувся за участі Генерального консула Республіки Польща у Вінниці Дам’яна Цярцінські.Фото без опису

Мета зустрічі – презентація можливостей нового сервісу, спрямованого на підтримку відбудови та модернізації України шляхом залучення польських компаній та підтримки польсько-української економічної співпраці.

З вітальним словом до учасників семінару звернулись: Сергій Здітовецький  - заступник Начальника Вінницької ОВА, Адам Еберхардт -  директор Центру стратегічних досліджень WEI, Вячеслав Соколовий - голова Вінницької обласної Ради, Галина Якубович - заступниця Вінницького міського голови.

«Наш польський проєкт з відбудови України - це своєрідна побудова мосту порозуміння, поглиблення співпраці з бізнесом та банківським сектором»,-  такими словами розпочав зустріч Адам Еберхардт, який щиро подякував присутнім за рішучість і готовність до співробітництва.

Сергій Здітовецький від імені Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова і від себе особисто щиро подякував польському уряду та всьому польському народу за тверду і послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також за надану підтримку для тисяч українських переселенців.

«Ми вдячні за участь Вінниччини у проєкті «Польський сервіс відбудови України. Нам дуже важливо, щоб бізнес Вінницької області повернувся на економічний та промисловий рівень, який був до повномасштабного вторгнення росії в Україну. – зазначив Сергій Здітовецький. – Один із пріоритетів роботи органів державної влади зараз – це відновлення нашої економіки, створення ефективних стимулів для бізнесу. І я хочу також висловити слова подяки нашому бізнесу, який з початку повномасштабного вторгнення надав дуже суттєву допомогу і Збройним Силам, і територіальній обороні, і Національній гвардії, і допоміг місцевим органам влади підтримати всіх внутрішнього переміщення осіб».

За словами посадовця, від початку повномасштабного вторгнення через регіон пройшло транзитом більше 600 тис. переселенців, а залишились проживати на території області понад 160 тис внутрішньо переміщених осіб.

Заступник Начальника ОВА висловив  впевненість, що сьогоднішній захід і презентація інструментів взаємодії стане у нагоді всім представникам кампаній, які присутні на зустрічі.

Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дам’ян Цярцінські наголосив, що на сьогодні важливо зосередити увагу на потенціалі польсько-української співпраці в різних осередках, зокрема, на Поділлі.

«Перед війною Республіка Польща була одним із головних економічних партнерів регіону. І я впевнений, що той потенціал залишився. Тут присутній польський бізнес та інші іноземні інвестори підкреслив Дам’ян Цярцінські. – На семінарі обговоримо, в який спосіб польські партнери зможуть заходити в Україну і мати водночас відповідні гарантії. Це дуже важливо в умовах війни. Сподіваюсь, що сьогоднішня зустріч дасть черговий поштовх до конкретних дій».

Вячеслав Соколовий свою чергою подякував польським партнерам за співпрацю, а також за наданий прихисток вимушеним переселенцям і підтримку на політичній арені: «Дуже добре, що Україна і Польща разом у такий важкий час. Дякуємо польському уряду та народові. Ви з перших днів із розумінням поставилися до наших громадян, які були змушені залишити свій дім».

Галина Якубович від імені Вінницького міського голови Сергія Моргунова також висловила вдячність польським партнерам  –  великим і малим  містам-побратимам Вінниці, які рятують людей і допомагають гуманітарними вантажами у такий непростий час.

«Проєкт польського сервісу відбудови України передбачає низку кроків, аби допомагати українському бізнесу та самоврядуванню в пошуку партнерів і потенційних польських інвесторів,- зазначив директор офісу Варшавського інституту підприємництва в Києві Warsaw Enterprise Institute (WEI) Юзеф Ланг.- Це має бути створення певного майданчика, певних умов, завдяки яким польський бізнес, який зацікавлений в інвестуванні та зміцненні української економіки, може познайомитися із потенційними партнерами міста і області, обмінятися досвідом та знайти точки перетину, щоб разом відновлювати Україну».

В рамках проєкту організовуються заходи у восьми областях західної та центральної України. Регіональні представництва проєкту  вже діють у Львівській, Волинській, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській, Житомирській, Хмельницькій та Вінницькій областях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь