ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині впроваджують проєкт психосоціальної підтримки «Жінки України: залучені, спроможні, незламні»

Дата: 14.09.2023 10:45
Кількість переглядів: 109

Коаліція ГО «Безпека та рівність» реалізує в області  проєкт «Адвокації у сфері надання медичних та психосоціальних послуг. Заходи проходять у рамках проєкту  «Жінки України: залучені, спроможні,незламні», що впроваджується організацією Пакт за підтримки уряду Канади.Фото без опису

Під час  тематичного круглого столу координаторка проєкту Світлана Ходакова наголосила на потребі співпраці освітнього, соціального секторів та охорони здоров'я, підтримки міжнародних організацій, координації та співпраці органів місцевого самоврядування з урахуванням реформ децентралізації.

Директорка Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА Світлана Ярмоленко поділилась першими результатами з психосоціальної підтримки на теренах області - регіон увійшов у четвірку пілотних областей, що запроваджують інститут помічника ветерана, який  функціонуватиме за принципом «рівний – рівному».

Під час заходу було представлено результати дослідження, метою якого було визначення рівня доступності медичних та психосоціальних послуг  для сільських жінок, жінок з числа ВПО. Дослідження включало: анкетування та фокус групи в Козятинській громаді Вінницької області та Городищенській громаді Волинської області.

Ельга Никитюк - менеджерка проєкту, надала чіткі та доступні рекомендації для  кожного стейкхолдера процесу.

Аліна Кобець - регіональна координаторка з психічного здоров'я  проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я», ознайомила присутніх з основними цілями проєкту. Йшлося про розширення доступності та сталості послуг психічного здоров'я для всіх українців, що зазнали впливу війни рф проти України. Також порушили питання про напрямки роботи на національному рівні та на рівні громад. Крім цього, Аліна Кобець поінформувала довела інформацію про інтервенції проєкту ( Самодопомога+, Зцілення душі та тіла, Програма подолання прогалин у сфері ПЗ, СЕТА, когнітивно-поведінкова терапія).

Регіональна координаторка  Всеукраїнської програми ментального здоров'я        «Ти як?» Олена Бессараба розповіла про проведене анкетування та кроки щодо оцінки потреб громад.

Усі учасники дійшли до висновку, що питання психічного здоров'я - це в першу чергу сфера відповідальності кожного індивіда. А завданням усіх стейкхолдерів є створення максимально доступних умов для розвитку людського потенціалу, вмінь та навичок  саморегуляції і самодопомоги.

Психічне здоров'я - це стан організму людини, що залежить від вміння долати щоденні стреси. Здатність подбати про себе, звернутись по допомогу в разі потреби, допомогти іншим, бути корисним для суспільства, вміння запитати – «Ти як?»

 #тияк?



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь