ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українські лікарки, медсестри, фельдшерки екстреної медичної допомоги посилюють власну стресостійкість на тренінгах у Польщі

Дата: 15.09.2023 08:08
Кількість переглядів: 92

В межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Першої леді Олени Зеленської 90 працівниць обласних центрів екстреної медичної допомоги пройдуть професійне навчання.Фото без опису

Саме ці працівниці екстренки завжди першими приходять на допомогу постраждалим. Їм доводиться пропускати через себе весь біль та страждання людей та водночас професійно виконувати свою роботу. Перебувати у постійній готовності до виконання надважких завдань, швидко приймати важливі рішення, працювати в команді, рятувати життя - це їх звичайний стан.

Але навіть тим, хто завжди готовий підтримати інших теж потрібна допомога, їм теж потрібно плекати власну стійкість. Тому немає сумнівів, що тренінги у Польщі підсилять наших фахівців центрів екстреної медичної допомоги.

Перша група медиків – 30 лікарок, медсестер, фельдшерок – вже розпочали навчання. Це працівниці центрів екстреної медицини з Вінницької, Луганської, Київської, Волинської, Львівської, Миколаївської, Івано-Франківської, Дніпропетровської областей. Українських фахівців вже навідала та привітала перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда. Адже навчання відбувається за підтримки перших леді двох країн.

Програма 50-годинного курсу передбачає тренінги у сфері екстреної медицини та елементів, пов’язаних з діями на полі бою та/або в ситуаціях прямої терористичної загрози (TCCC – Tactical Combat Casualty Care).

Наші медикині опанують сучасні навички допомоги військовим та цивільним пацієнтам, які перебувають станах з високим ризиком загрози для життя.

Значна увага буде зосереджена на методиках управління стресом, навичкам самодопомоги. Програма має на меті посилити стійкість українських фахівців, яким доводиться працювати в кризових умовах воєнного стану. Навчання є переважно практичним, під час тренінгів моделюють можливі реальні події.

Програма реалізується на базі кафедри екстреної медичної допомоги Варшавського медичного університету Warszawski Uniwersytet Medyczny та Центру медичної авіаційної служби Польщі.

«Ми вдячні польським колегам за системну підтримку в посиленні спроможності нашої медичної системи. Для нас особливо важливим є навчання працівників екстренки, адже вони на передовій надання допомоги, саме вони першими контактують з пацієнтами, які потребують негайної допомоги. Тому дуже важливо навчити їх піклуватися про власне ментальне здоров’я, підвищувати власну стійкість, управляти стресом. Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, що забезпечує реалізацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської, супроводжує реалізацію навчання і комунікацію з польськими колегами. Важливим компонентом програми також є можливість налагодити контакти між працівницями українських центрів, неформального спілкування з колегами з Варшави, а також отримати курс емоційного відновлення. Програма стартувала, переконана вона буде успішною і дуже корисною», - зазначила на онлайн-зустрічі з учасниками директорка з координації органів центральної і виконавчої влади Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ та радниця прем’єр-міністра України Ірина Микичак.

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь