ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ресурс бюджетів на місцях у 2024 році буде на 75 млрд грн більший, ніж був у 2021, – Денис Шмигаль про “військовий” ПДФО

Дата: 15.09.2023 16:45
Кількість переглядів: 98

У своєму виступі Шмигаль повідомив, що Урядом розроблено та подано до Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується військовий податок на доходи фізосіб направити з місцевих бюджетів на закупівлю техніки й власне виробництво зброї.

“Україна має наростити виробництво власних дронів, озброєння та боєприпасів. Задля цього Кабінет Міністрів подав законопроєкт, яким пропонується, що військовий ПДФО — податок, який держава сплачує за військових — піде на закупівлю техніки й власне виробництво зброї”, – зазначив Премʼєр-міністр.

За його словами, за час повномасштабного вторгнення доходи місцевих бюджетів від військового ПДФО збільшилися у вісім разів, зокрема, за 2023 рік прогнозована сума становитиме понад 96 млрд грн, тоді як 2021 року – приблизно 12 млрд грн.

Він наголосив, що водночас понад 200 млрд грн, уже накопичених на рахунках місцевих бюджетів і бюджетних установ, залишаться в розпорядженні місцевої влади. 

“Тим громадам, яким об’єктивно не вистачатиме коштів, держава надаватиме базову та залишить реверсну дотацію. Таким чином ресурс бюджетів на місцях у 2024 році буде на 75 млрд грн більший, ніж був у 2021 році до повномасштабного вторгнення”, – підсумував Шмигаль.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь