ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вони живі, допоки пам’ятаємо!

Дата: 30.09.2023 11:28
Кількість переглядів: 100

Цьогоріч Україна вперше відзначатиме День Захисника і Захисниць 1 жовтня. В цей день, як і в решту днів, ми дякуємо нашим хоробрим Героям-захисникам за ратні подвиги щодо захисту Батьківщини. Також згадуємо тих, кого немає серед нас, тих хто віддав своє життя за Україну.

Напередодні відзначення дня Захисника та Захисниць, за ініціативи місцевих жителів, в населених пунктах Грабівці та Монастирське Брацлавської громади відкрито Алеї Слави захисників, на честь односельчан, які загинули в російсько-українській війні.

Родина, місцеві жителі, громадськість, учні, духовенство та керівництво громади зібрались 29 вересня в Монастирському, а 30 вересня в с.Грабівці на урочистому відкритті Алеї Слави.

В с.Монастирське згадували односельчан - Меркулова Олега Васильовича (30.04.1989-28.08.2022) і Полкозака Андрія Андрійовича (11.04.1975-26.05.2022), які стали на захист України та віддали життя на незалежність держави. Присутні хвилиною скорботного мовчання вшанували світлу пам’ять воїнів та усіх загиблих в період повномасштабного вторгнення та операції АТО/ООС.

Ієрей Свято-Покровського Храму с.Монастирське Володимир Константинов відслужив заупокійну Службу Божу та панахиду за полеглими захисниками. 

Сьогодні, в с.Грабівці звучали слова вдячності та пам’яті про односельчанина Костюка Миколи Григоровича (20.09.1970-14.05.2023).

На мітингу з честь відкриття пам’ятної дошки перед присутніми виступив заступник начальника районної військової адміністрації Сергій Чепернатий, який зауважив, що війна торкнулась кожної сім’ї, родини, на захист держави і нації стали батьки, чоловіки, сини, брати, сестри, доньки, матері.

Посадовець відзначив знаковість місця, де облаштували Алею Слави і Пам’яті. «Кожен, хто буде проходити і проїжджати повз, буде дивитися в очі загиблим Героям, згадуватиме тих, хто захищав Україну. На жаль, тепер центральна площа кожного міста і села мають такі алеї. Наш обов’язок пам’ятати та цінувати подвиг нашого світлого воїнства і піклуватися про їхні родини», - сказав Сергій Чепернатий.

Після освячення стенду Отцем Української Православної Церкви Георгієм родина, односельчани, працівники селищної ради на чолі з керівником громади Миколою Кобринчуком поклали квіти та хвилиною мовчання вшанували пам’ять Миколи Григоровича та усіх воїнів, які повернулись «на щиті» та спільно виконавши Гімн Держави.

Вони живі, допоки пам’ятаємо!

Вічна пам’ять та слава Героям України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь