ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області відбувся форум «Вінниччина без торгівлі людьми»

Дата: 18.10.2023 14:33
Кількість переглядів: 94

Сьогодні, 18 жовтня, у Європейський день протидії торгівлі людьми, в області відбувся тематичний форум.

Торгівля людьми не обмежується жодними кордонами та залишається глобальною проблемою, яка стосується усіх країн світу. Вона така ж актуальна, як і продаж зброї та наркотиків. Крім цього, щороку виявляються нові, більш сучасні способи вербування.

На жаль, війна в Україні сприяє розвитку торгівлі людьми. Враховуючи це, урядові структури та неурядові організації активно проводять інформаційні кампанії для запобігання цього явища.

Під час виступу керівниця експертної групи з питань протидії торгівлі людьми, домашньому насильству та гендерної рівності Директорату розвитку соціальних послуг Мінсоцполітики Олена Фаримець підкреслила, що рабство продовжує існувати навіть у сучасному світі.

 «Ми купуємо товари і не задумуємося про те, що вони могли бути виготовлені з використанням рабських методів. Масштаби цієї проблеми – колосальні. За статистичними даними 2021 року, щодня 27,6 млн. осіб, які залучені до примусової праці, здебільшого становлять жінки та діти. Повномасштабне вторгнення посилило ризики через неконтрольовану міграційну кризу», - наголосила Олена Фаримець.

Звертаючись до присутніх, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА Світлана Ярмоленко розповіла про реалізацію державної політики протидії торгівлі людьми у Вінницькій області. Зокрема, вона зазначила, що наразі в регіоні затверджена відповідна обласна програма та працює міжвідомча рада. Також погоджено регіональну Стратегію протидії торгівлі людьми до 2025 року.

У свою чергу, голова Правління громадської організації «Джерело надії» Алла Студілко зауважила: «Кожен і кожна може постраждати від цього явища, незалежно від віку, місця проживання та освіти. Багато людей є наразі вразливими через кризову особистісну ситуацію та не можуть усвідомлено приймати рішення. Нам важливо їм допомагати. Зараз ми розбудовуємо національний механізм взаємодії та посилюємо його, аби всі мали доступ до належної допомоги».

Про те, як присвоюється статус жертви торгівлі людьми розповів присутнім голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик. Станом на сьогодні 87 людей отримали відповідний статус. За його словами, у період воєнного стану 15 дітей постраждали від торгівлі людьми.

Під час форуму учасники мали можливість обговорити досягнення та виклики у боротьбі проти цього злочину. Обмінятися досвідом та поділитися власними роздумами щодо посилення допомоги для постраждалих від торгівлі людьми.

Небайдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на будь-якому рівні – запорука успішної боротьби!

Якщо вам відомі випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації, звертайтеся за допомогою:

  • 102 - поліція
  • 527 - національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми
  • 1547 - гаряча лінія з протидії торгівлі людьми
  • 112 — служба екстреної допомоги в ЄС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь