ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’ять! Гірка пам’ять! Вона ніколи не згасне!

Дата: 23.10.2023 11:24
Кількість переглядів: 217

Війна. Явище жорстоке та страшне. Вона сіє смуту, журбу та печаль, забирає життя, калічить долі людей. Гірко та важко на душі коли за мир, незалежність гине український народ.   Йдуть від нас  кращі з кращих. Нічим не заповнити ці втрати. Жодними словами не утішити рідних і близьких. І одне лише може пом’якшити цю гіркоту  – наша пам’ять, розуміння, що ця жертва була не марна.

На честь військовослужбовця Козьми  Михайла Петровича, в с.Трибусівка Студенянської громади було відкрито меморіальну дошку. Відкриття відбулось 21 жовтня 2023 року в роковини загибелі, старшого солдата.

На урочистих заходах зібрались односельчани, керівництво громади, бойові побратими.

Право відкрити пам’ятний знак надано матері загиблого Людмилі Леонідівні.

Присутні хвилиною скорботного мовчання вшанували пам’ять Михайла Петровича, та всіх захисників України, які віддали життя за Батьківщину.

Багато слів хороших та сумних було сказано під час години пам’яті, присвяченій Герою-захиснику. Михайло Петрович загинув, захищаючи свою землю. Але світла пам’ять про нього – назавжди залишиться з нами.

Козьма  Михайло Петрович був стрільцем-помічника гранатометника механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону.

Після закінчення технікуму в 2007 році був призваний до лав Збройних сил України. В 2010 році пішов служити по контракту до військової частини м.Бердичів Житомирської області. Протягом 2014-2020 р. виконував бойові завдання в зоні ООС, в складі 46-го окремого батальйону спеціального призначення "Донбас-Україна" 54-ї окремої механізованої бригади ім. гетьмана Івана Мазепи оперативного командування "Схід" Сухопутних військ Збройних сил України. Приймав участь в запеклих боях, зокрема, в Мар'янці, Лисичанську, Попасній, Авдіївці на Світлодарській Дузі. Отримав страшний досвід Іловайського котла, пережив ворожий полон.

Нагороджений нагрудним знаком "Іловайськ-2014", відзнакою Президента України «За участь в антитерористичної операції»,  почесною відзнакою Українського козацтва «Орденом – Козацький хрест з мечами ІІ ступеня»,  нагрудним знаком «Ветеран війни», медаллю «Захиснику Вітчизни».

Під час повномасштабного вторгнення не міг стояти осторонь, став на захист Батьківщини.

Загинув поблизу населеного пункту Білогорівка Луганської області.

Герої не вмирають!

Вони будуть жити у пам’яті народній у віках



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь