ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Різноманітне, якісне і збалансоване харчування у школах та садочках – запорука міцного здоров'я дітей

Дата: 13.11.2023 16:30
Кількість переглядів: 101

13 листопада за участю Першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулась нарада щодо реалізації затвердженої Урядом Стратегії реформи шкільного харчування на 2023 – 2027 роки.Різноманітне, якісне і збалансоване харчування у школах та садочках – запорука міцного здоров'я дітей

У засіданні онлайн взяв участь Начальник ОВА Сергій Борзов.

Звертаючись до присутніх, Олена Зеленська зазначила: «Необхідно не тільки змінювати та оновлювати шкільне меню, але й перенавчати кухарів, оновлювати обладнання, змінювати психологію, переконувати вчителів, батьків, родини, все суспільство. Реформа по-своєму об’єднала цілу країну та зовсім різні сектори. Дякую Прем’єр-міністру за безпосередню підтримку реформи і за щире бажання дати нашим дітям найкраще, всупереч всім складним обставинам, які ми зараз проживаємо».

Під час наради Денис Шмигаль наголосив, що сьогодні ключова мета – забезпечити різноманітне, збалансоване, якісне харчування в школах і в закладах дошкільної освіти.

«Йдеться про здоров'я наших дітей, про збереження та примноження людського капіталу, про майбутнє української нації. Російське вторгнення спровокувало нові виклики, але ми продовжуємо працювати у цьому напрямку», - зауважив Денис Шмигаль.

Учасники наради обговорили практичні кроки втілення Стратегії. Документ є дорожньою картою, на основі якої громади зможуть розробити власні стратегії на місцях. Саме тому на сьогодні одним із ключових пріоритетів є підвищення фінансової та інституційної спроможності громад.

Також важливе значення має відновлення, модернізація кухонь та їдалень із дотриманням вимог системи безпечності НАССР.

На 2024 рік Уряд спрямував 1,5 млрд грн субвенції для створення і модернізації харчоблоків. Відтак, 80 тисяч дітей зможуть отримати доступ до якісного харчування.

Ще одна ціль Стратегії – розвиток кадрового потенціалу та підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти. З цією метою передбачені нові стандарти і програми, перенавчання кухарів, супровід їх професійного розвитку, а також робота з педагогами.

«Маємо сформувати культуру здорового харчування в Україні, а це можливо зробити лише спільними зусиллями. Наші діти мають отримати все необхідне для того, щоб зростати здоровими і щасливими», - прокоментував Сергій Борзов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь