ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРООН презентувала інноваційні флагманські ініціативи з реабілітації для постраждалих внаслідок війни

Дата: 22.11.2023 15:02
Кількість переглядів: 75

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у Всеукраїнській конференції «Розвиток реабілітації в Україні: діалог про виклики та інновації під час війни» у місті Київ.Учасники Всеукраїнської конференції «Розвиток реабілітації в Україні: діалог про виклики та інновації під час війни»

Серед основних завдань конференції було обговорення сучасного стану системи реабілітації в Україні, а також створення важливої платформи для професіоналів, експертів, які могли б ділитися своїми знаннями, результатами досліджень і досвідом.

За словами Першого заступника Начальника ОВА, оскільки Вінниччина розробляє свій флагманський проєкт з розбудови системи реабілітації, було важливо почути і зібрати найкращі світові та всеукраїнські практики:

– в роботі тренінгових центрів для фахівців з реабілітації;

– у формуванні мультидисциплінарних реабілітаційних команд;

– з побудови стратегії надання послуг з реабілітації людей ж порушенням зору;

– у забезпеченні подальшої зайнятості людини після проходження реабілітації.

«Важливо, що на рівні держави є розуміння, і, відповідно, фінансування багатьох соціальних послуг, надання допоміжних засобів реабілітації тощо. У суспільстві побутує думка, що людина, яка втратила кінцівку або отримала інвалідність внаслідок війни залишається один на один з проблемами та повинна все оплачувати самостійно. Проте, це не так. І наша роль, як органів влади, донести всі можливості, всі види допомог, які існують, а також забезпечити якісну їх реалізацію». - підкреслила Наталя Заболотна.

Цього року 92 тисячі пацієнтів вже безоплатно отримали реабілітаційну допомогу на стаціонарі, 115 тисяч – амбулаторно. Держава заплатила за це медичним закладам 3 мільярди гривень.

Усі допоміжні засоби реабілітації також надаються громадянам безкоштовно.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович наголосила, що сьогодні в Україні працюють над тим, щоб зробити процес реабілітації комплексним та ефективним.

«Вперше у цьому році в межах пілотного проєкту у складі мультидисциплінарних команд з’явилися соціальні працівники!» - зауважила Оксана Жолнович.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко зазначив, що фізична та психологічна реабілітація має бути доступна кожному, хто її потребує.

«І ми продовжуємо над цим працювати! Вдячна за те, що є такі платформи для обміну досвідом, вони, однозначно, рухають процес уперед. Без реабілітації немає майбутнього!» - резюмувала Наталя Заболотна.

Захід організували у партнерстві з Офісом Президента України, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством соціальної політики України та Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у межах проєкту «Підтримка реабілітації людей з інвалідністю, спричиненою війною» за фінансової підтримки урядів Республіки Корея та Німеччини, а також проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» за фінансової підтримки Уряду Японії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь