ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

90 роковини Геноциду в Україні

Дата: 25.11.2023 17:29
Кількість переглядів: 82

Сьогодні, 25 листопада – День пам'яті жертв голодоморів і 90-ті роковини Голодомору 1932–1933 років в Україні та  масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

В м.Тульчин у Парку «Пам’ять» працівники районної військової адміністрації, районної та міської рад, громадськість міста, інтелігенція, духовенство, спільно з усією Україною взяли участь у Загальнонаціональній хвилині мовчання, яка розпочалась о 16.00 годині.

Голод – трагедія, масштаби якої неможливо збагнути, голод травмував націю, залишивши на її тілі глибокі соціальні, психологічні та демографічні шрами, які вона носить до сьогодні. Коли ми усвідомимо, що було з нами колись, то зможемо не допустити можливих повторень у майбутньому, яке будуватимемо разом.

Під час мітингу згадували російський терор. Люди пішли з життя тому, що в них було забрано останній шматочок хліба – останню надію на порятунок.

Присутні запалили свічки пам’яті жертв Голодоморів, провели панахиду та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Ми пам’ятаємо уроки минулого, бо саме національна пам’ять робить нас сильними, незламними й гартованими історичним поступом народу, "якого правди сила ніким звойована ще не була".

Пам’ятаємо!

Єднаємось!

Переможемо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь