ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Герої живуть, доки жива пам'ять суспільства про них!

Дата: 06.12.2023 16:59
Кількість переглядів: 107

Сьогодні, в День Збройних сил України, відбулась зустріч  представників колективу пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України. Вінницька область» з членами родин загиблих військовослужбовців Тульчинського району, які стали на захист Батьківщини та віддали своє життя у російсько-українській війні, починаючи з лютого 2014, завершуючи лютим 2022 року.

До першого тому Книги пам’яті увійшли 276 історій про загиблих вінничан та жителів області, з них 26 уродженців та жителів нашого району з Томашпільської, Городківської, Шпиківської, Студенянської, Піщанської та Тульчинської, Крижопільської громад.

Презентували Книгу Ольга  Коляструк доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри культури, методики навчання історії та спеціальних історичних дисциплін Вінницького державного педагогічного університету ім..Михайла Коцюбинського, Анатолій Войнаровський кандидат історичних наук, доцент кафедри культури, методики навчання історії та спеціальних історичних дисциплін Вінницького державного педагогічного університету ім..Михайла Коцюбинського та Тетяна Войнаровська - старший науковий співробітник відокремленого підрозділу «Музей Мужніх» Вінницького обласного краєзнавчого музею.

Перед початком заходу присутні вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, хвилиною мовчання.

Начальник районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк від себе особисто та від імені Начальника ОВА Сергія Борзова  привітав усіх з Днем Збройних сил України. Вклонився та подякував матерям, батькам, дружинам за достойне виховання синів відважних воїнів та борців за незалежність і цілісність України.

Ольга Анатоліївна Коляструк розповіла як народжувались сторінки книги. «Кожна сторінка цієї Книги містить в собі імена Героїв, які віддали своє життя у боротьбі за правду та справедливість, наповнена почуттям поваги. Вона є святинею, свідком невмирущості імен Героїв та нагадуванням прийдешнім поколінням, що їхні подвиги не будуть забуті. Це світлий символ нашої вдячності», - зауважила доктор історичних наук.

Робота із накопиченням матеріалу для подальших томів триває. Адже, на жаль, імена загиблих захисників майже щоденно поповнюють ряди Небесного війська.

Тетяна Войнаровська презентувала відеоряд експозиції  Вінницького краєзнавчого музею «Неоголошена війна, що триває», звернулась до родин з проханням наповнення музею речами, фотографіями, листами, записами розповідей про загиблих.

«Ми маємо на меті створити новий формат музею. Зробити його живим. Щоб майбутні покоління, відвідуючи його, мали змогу відчути та почути Героя, який віддав життя за Україну», - наголосила Тетяна Олексіївна.

На завершення заходу родинам було вручено Книгу пам’яті. Посадовці  та автори книги подякували представникам родин за те, що вони виховали героїв, пам’ять про подвиг яких назавжди залишиться у наших серцях, а їх імена – на сторінках історії України.

Герої живуть, доки жива пам'ять суспільства про них!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь