ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відкрито пам’ятні дошки Ведешину Андрію Олександровичу, Покиньчереді Ростиславу Васильовичу та Олійнику Віталію Петровичу

Дата: 07.12.2023 12:16
Кількість переглядів: 87

Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого вiйна в безсмертнi списки записала,
Хай згасла свiчка, але пам’ять не згаса,
Бо нас життям вiд смертi захищали.

Тридцять чотири … Двадцять один… Сорок один… Саме в такому віці російський агресор забрав життя Ведешина Андрія Олександровича, Покиньчереди Ростислава Васильовича та Олійника Віталія Петровича.

Кожен з них, у різний час, взявши до рук зброю, став на захист Батьківщини. До останнього подиху наші Герої-захисники боронили українську землю від ненависного ворога, який шматує нашу державу з 2014 року.

Ведешин Андрій Олександрович свою останню весну зустрів у березні 2020 року. Внаслідок влучання ворожої протитанкової керованої ракети в районі с. Піски (околиці Донецького аеропорту) у військову автівку ГАЗ-66, яка перевозила бійців, що повертались із бойового чергування, життя Андрія Олександровича обірвалось.

Указом Президента України № 177/2020 від 12 квітня 2020 року за «особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України» нагороджений орденом За мужність III ступеня (посмертно).

Покиньчереда Ростислав Васильович свою останню зиму зустрів у 2022 році. В районі Кінбурнської коси Миколаївського району Миколаївської області життєва зірка нашого Героя навічно згасла.

Відповідно до Указу Президента України від 1 травня 2023 року № 258/2023 за «особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України» нагороджений орденом За мужність III ступеня (посмертно).

Остання весна Олійника Віталія Петровича була у березні 2023 року.  Біля населеного пункту Первомайське Донецької області наш земляк  прийняв свій останній бій.

6 грудня 2023 року в дворику Тульчинського ліцею № 1 Тульчинської міської ради, в День Збройних сил України, зібрались учні, вчителі закладу, жителі міста, друзі загиблих.

На фасаді навчального закладу офіційно відкрито пам’ятні дошки випускників закладу Ведешина Андрія Олександровича, який закінчив школу в 2002 році, Покиньчереди Ростислава Васильовича, який був випускником у 2018 році та Олійника Віталія Петровича, який закінчив навчання в 1996 році.

Почесними гостями були члени родини Героїв-захисників.

Присутні згадували життя випускників ліцею, їх важливий та вагомий внесок у довгоочікувану Перемогу.

Хвилиною скорботного мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті  Андрія Олександровича, Ростислава Васильовича, Віталія Петровича та всіх загиблих, які полягли в бою з російським агресором, відстоюючи незалежність та  мир на нашій Україні.

Відтепер пам’ятні знаки на стіні ліцею будуть постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускників освітнього закладу та захисника рідної Батьківщини.

Пам’ятаймо, якою ціною дістається, виборюється воля нашої України.

Пам’ятаймо та шануймо всіх наших Героїв.

Герої не вмирають!

Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь