ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Чорнобиль – пам’ять України»

Дата: 14.12.2023 14:48
Кількість переглядів: 74

Сьогодні відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та вшановуємо справжніх героїв, зусилля та самопожертва яких зупинили найбільшу ядерну трагедію.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлення про завершення будівництва саркофага над зруйнованим, у результаті вибуху, четвертого енергоблоку ЧАЕС. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища.

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат.

Спільно із ліквідаторами Тульчинської громади, начальник районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк, голова районної ради Василь Неборецький та Тульчинський міський голова Валерій Весняний поклади квіти до пам’ятника «Жертвам Чорнобиля» та хвилиною скорботного мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддав життя у боротьбі  з мирним атомом.

Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ. Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони зупинили невидимого і дуже підступного ворога.

Після заходів присутні відвідали музей Чорнобильської катастрофи «Пам‘ять Чорнобиля», де ліквідаторам Тульчинської громади було вручено квіти, грамоти та нецільову матеріальну допомогу.

Заступник начальника РВА Володимир Скалій доєднався до заходів,  які відбулись в  Крижопільській громаді. Спільно із керівництвом Крижопільщини та учасниками ліквідації поклали квіти до  пам’ятника ліквідаторам і постраждалим Крижопільщини від наслідків аварії на ЧАЕС.

Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.

Багатьох героїв вже немає серед живих, однак сучасники мають зробити все, щоб пам’ять про них жила у серцях нащадків.

Пам'ятаємо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь