ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Допоки ми живі — житиме пам’ять про Героїв.

Дата: 18.12.2023 10:07
Кількість переглядів: 82

На фасаді Тарасівської гімназії відкрито меморіальні дошки Швецю Андрію Васильовичу та Балику Валентину Олексійовичу, уродженцям с.Тарасівка Тульчинської громади.

Валентин Олексійович закінчив даний навчальний заклад в 1994 року, а Андрій Васильович у 1996 році. Життя кожного із них складалось по різному, кожен йшов своєю життєвою дорогою.

Проте, обидва взяли до рук зброю та стали на захист Батьківщини під час антитерористичної операції/операції об’єднаних сил на території. Пройшли гарячі бої в Донецькій та Луганській областях. Далі демобілізації. Повернення до цивільного життя.

Під час повномасштабного вторгнення російської федерації на українську  землю, Валентин та Андрій знову стали на її захист.

Захищали відважно та героїчно. Старший солдат Швець Андрій Васильович був старшим  стрільцем  третього мотопіхотного відділення  третього мотопіхотного взводу першої мотопіхотної роти  військової  частини  А2896. Загинув Наш Герой-захисник 09 грудня 2022 року. Старший солдат Балик Валентин Олексійович був стрільцем-санітаром стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини А1619. Життєва зірка якого згасла  21 січня 2023 року.

15 грудня 2023 року до Тарасівського начального закладу прийшли рідні загиблих, друзі, представники влади, учні, викладачі, місцеві жителі аби взяти участь у відкритті Героям пам’ятних меморіальних дошок.

Присутні вшанували світлу пам'ять Андрія Васильовича та Валентина Олексійовича і всіх загиблих хвилиною мовчання, які віддали життя за суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України.  

Загиблих Героїв, на жаль, не повернути. Їх добрі вчинки, щирі усмішки назавжди залишаться в нашій пам’яті. Нинішні та майбутні покоління школярів будуть згадувати подвиги Героїв-земляків. І не згасне та добра пам’ять, яку вони залишив після себе.

Вічна пам’ять та шана Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь