ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Благодійність має духовне начало

Дата: 04.01.2024 15:50
Кількість переглядів: 97

4 січня 2024 року в приміщенні Тульчинського краєзнавчого музею, за підтримки районної військової адміністрації, відбулась благодійна акція спрямована на поширення ініціативи місцевих художників Сергія та Михайла Довганів  щодо створення живописних портретів бійців, наших земляків, героїчно полеглих в боях з російським загарбником та урочистої адресної передачі сім’ям загиблих воїнів. В залі присутні начальник районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк, його заступник Сергій Чепернатий, міський голова  Валерій Весняний.

Серед гостей заходу Світлана Володимирівна та Роман Петрович, батьки Вадима Чабана (с. Ганнопіль), який героїчно загинув захищаючи херсонську землю на початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Очільники  району та міської громади  висловили щирі слова подяки за виховання сина – Героя, справжнього патріота своєї Батьківщини, слова співчуття по його втраті, в черговий раз наголосивши на тому, що обласна військова адміністрація в особі начальника  Сергія Борзова, районна військова адміністрація та міська рада завжди готові підтримати та допомогти родинам, які втратили своїх рідних під час воєнних дій. Митці   передали батькам загиблого Героя його портрет виконаний Сергієм Довганем, а представник міжнародного благодійного фонду «Коломбо» (м. Бар) Степан Антонюк долучився до підтримки родини передачею продуктових наборів.

В продовження заходу представниками громадської організації «Музей просто неба «Козацька левада» було оголошено про необхідність збору коштів на підтримку одного з підрозділів Збройних сил України на придбання тепловізора, збір оголошений військовослужбовцем Артемом Тонкопієм (с. Кинашів). Митці представили на аукціон бойові трофеї розписані Сергієм Довганем. Сума зібраних коштів склала 54 400 грн.

Дякуємо всім, хто відгукнувся на запрошення і долучився до акції: Миколі Трачу, Миколі Яськову, Валерію Хворостовськиму, Юрію Кішику, Василю Гайду, Валерію Бенедику.

Від імені Митрополита Київського й усієї України Епіфанія,  за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та за жертовність до України,  медаллю святого Архістратига Михаїла нагороджено Довганя Михайла Васильовича – Народного художника України, голову громадської організації «Козацька Левада».

Наприкінці зустрічі начальник районної військової адміністрації  Олександр Гаврилюк,  дякуючи всім причетним, наголосив, що ми відкритті для усіх ініціатив меценатів, благодійників, громадських діячів щодо максимального сприяння у реалізації культурологічних, спортивних, творчих, наукових, мистецьких благодійних проєктів з єдиною метою – допомога Збройним силам України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь