ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині представили результати діяльності ОВА за ІІ півріччя 2022 - І півріччя 2023 року

Дата: 17.01.2024 17:20
Кількість переглядів: 68

На засіданні комісії з питань охорони здоров‘я, соціального захисту населення та ветеранів Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна представила результати діяльності ОВА за ІІ півріччя 2022- І півріччя 2023 року.

За словами Першого заступника Начальника ОВА, це ключові сфери роботі, починаючи з 2022 року.

«Власне акценти розставляємо за таким же принципом. Одне з першочергових питань – психологічна допомога людям. На базі обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. акад. О. І. Ющенка створено Центр ментального та психічного здоров’я. Це зроблено в рамках Всеукраїнської програми «Ти як?» під патронатом Першої леді Олени Зеленської. Фахівці мультидисциплінарних команд проводять постійний супровід пацієнтів та членів їх сімей за моделлю відновлення. Крім того, спеціаліст закладу долучився до підготовки асистентів дитини у Вінниці». – зазначила Наталя Заболотна.

Також Наталя Заболотна розповіла про продовженням роботи над розбудовою системи реабілітаційної допомоги.

«Лише у першій половині 2023 року маємо + 18 стаціонарних відділень, + 15 амбулаторних відділень, + 50 мультидисциплінарних команд, + 3 мобільні психіатричні бригади. Створюємо умови для навчання та популяризації медичних професій: лікар ФРМ, ерготерапевт, фізичний терапевт, психолог, тренер з реабілітації міжнародного рівня. Зросла кількість проведених трансплантацій до 10. Серед них надскладні операції з пересадки нирок та серця. Продовжуємо готувати трансплантологів та трансплант-координаторів. Водночас збільшується актуальність хірургічної допомоги. Близько 50 тисяч хірургічних операцій було проведено у першому півріччі 2023 року». – підкреслила посадовиця.  

Також Перший заступник Начальника ОВА зауважила, що після Дніпра Вінниччина посідає 2 місце за кількістю наданих медичних послуг військовим і вже є своєрідним медичним «хабом». За час повномасштабного вторгнення медичну допомогу надано 2272 військовослужбовцям.

Ще одним із пріоритетних напрямків роботи стало надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих Захисників та Захисниць України.

  • 67,4 млн грн – виплачено одноразової матеріальної допомоги для здійснення почесної церемонії поховання учасників бойових дій;
  • 1,46 млн грн – виплачено матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих);
  • 7,16 млн грн – виплачено компенсації за навчання учасникам бойових дій та їх дітям.

«Упродовж січня–червня 2023 року виплатили також допомогу на загальну суму 1 млрд 169,6 млн грн внутрішньо переміщеним особам. Особливої важливості набуло питання захисту прав дітей. Власне за вказаний період 94% дітей влаштовано до сімейних форм виховання. І ми пильно тримаємо це питання на контролі та прагнемо до цілковитої деінституціалізації». – резюмувала Наталя Заболотна.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь