ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міжвідомча група надання психологічної допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій продовжує вдосконалювати роботу

Дата: 02.02.2024 14:23
Кількість переглядів: 78

Днями відбулось засідання міжвідомчої групи надання психологічної допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій у Вінницькій області під час дії воєнного стану в Україні. Також обговорили надання психологічної допомоги особовому складу, задіяному у ліквідації НС.Регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Вінницькій області Олена Бессараба та представники міжвідомчої групи надання психологічної допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій у Вінницькій області

Ініціювала збори керівник психологічної служби рятувальників Вінниччини Наталя Коритчук. Засідання відбулось в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою леді Оленою Зеленською.

Зустріч очолила керівник Проєкту, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Вінницькій області Олена Бессараба. Нагальні питання порушили за участю психологів ГУ ДСНС України у Вінницькій області, ГУНП у Вінницькій області, Нацгвардії.

Фахівці мали змогу обговорити наявні компетенції та ресурси кожного з представників, оновити відомості та узгодити наявні сили і засоби при реагуванні на події відповідно до характеру надзвичайної ситуації, спричиненої бойовими діями, окреслити шляхи подолання їх наслідків. 

Основною темою зустрічі стала організація здійснення психосоціальної підтримки постраждалих та особового складу, задіяного до ліквідації НС; методи надання психологічної підтримки родин постраждалих, в тому числі загиблих та травмованих; заходи психологічної реабілітації, наявні матеріальні ресурси в межах Вінниччини. 

На завершення заходу психолог оперативно-рятувальної служби області зупинилась на різниці у психологічному супроводі задіяного особового складу та постраждалого населення, тривалості та наслідках. Учасники зустрічі окреслили алгоритм подальшого перенаправлення постраждалих після ліквідації наслідків кризових подій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь