ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині стартував ІІ етап змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»

Дата: 06.02.2024 07:53
Кількість переглядів: 73

Сьогодні в області, як і по всій країні, стартував ІІ етап змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Проєкт втілюється за ініціативи Президента Володимира Зеленського для популяризації спорту серед школярів.фото Начальника ОВА Сергія Борзова, амбасадорки проєкту Маріни Чорної та учасників баскетбольних команд

"У другому етапі школярі боротимуться за право представляти свій навчальний заклад на рівні громад, потім – районів та області. Юнаки та дівчата продемонструють свою майстерність з футзалу, баскетболу, волейболу, спортивного орієнтування та черліденгу", - зауважив Начальник ОВА Сергій Борзов.

Очільник області привітав команди з баскетболу Калинівської громади – юних «Драконів» Корделівського ліцею та «Соколів» з ліцею с.Глинськ, які взяли участь у відкритті змагань.

Ці команди зареєструвалися одними з перших та є найактивнішими учасниками проєкту.

Тож сьогодні, у товариському матчі в СК «Здоров’я», вони зустрілися з професійною командою БК «Вінниця», аби вдосконалюватись та ставати ще кращими. Начальник ОВА презентував гравцям БК «Вінниця» баскетбольний м'яч з підписами переможців Євроліги - БК «Монако» та побажав, щоб подарунок приніс удачу нашій команді.

Яскравим був виступ черлідерок Вінницького гуманітарного ліцею №1 ім. М.Пирогова «Завзяті соболята». Дівчата теж наполегливо готуються до змагань. 

"До речі, Вінниччина – у п’ятірці лідерів за кількістю команд. Їх зареєструвалося 1932», - зазначив Сергій Борзов.

Загалом у проєкті беруть участь більше 25 тисяч команд, а це – понад 300 тисяч школярів з усієї України.

Начальник ОВА також підкреслив, що спорт – це не лише про здоров’я, а й про лідерство, наполегливість та вміння працювати в команді.

«Переконаний, що завдяки змаганням «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» діти більше спілкуватимуться з однолітками та розкриють свій потенціал!» - зазначив очільник області.

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна зауважила, що на рівні громад була проведена колосальна робота. В області немає жодної громади, яка б не зареєструвала свої команди з різних видів спорту.

«Два роки повномасштабного вторгнення... Постійна дистанційна освіта… Діти справді скучили за тренуваннями, за активністю, зрештою, - за спілкуванням один з одним. Це справді подобається молоді!» - підкреслила посадовиця.

Сьогодні учасників заходу також підтримала регіональна амбасадорка проєкту Маріна Чорна. Майстер спорту України, срібна та бронзова призерка Кубку світу з веслування на байдарках і каное підкреслила, що заняття спортом допоможуть дітям не лише зміцнити здоров'я, а й загартувати дух та відволіктися від суворої буденності.

Вболівайте за свої команди.

Усім бажаємо перемоги!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь