ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині підбили підсумки роботи у сфері надання соціальних послуг за 2023 рік

Дата: 09.02.2024 08:17
Кількість переглядів: 69

Сьогодні, за участю Першого заступника Начальника ОВА Наталі Заболотної, підбивали річні підсумки щодо роботи сфери надання соціальних послуг.На Вінниччині підбили підсумки роботи у сфері надання соціальних послуг за 2023 рік

У нараді взяли участь представники соціальних служб, центрів надання соціальних послуг громад області та фахівці Вінницького обласного центру соціальних служб.

У першу чергу, йшлося про надання соціальних послуг, які забезпечують індивідуальні потреби людей, що потрапили у скрутну ситуацію. «І це далеко не завжди про гроші чи матеріальні речі. Тисячам українців, які через війну втратили домівку, майно, роботу, а то й близьких, потрібна ще й інша підтримка… А саме підтримка через включення у конкретний випадок, прийняття, спілкування, розраду, допомогу у тому, щоб зорієнтуватись у нових обставинах, знайти опору і рухатись далі. Тому сфера надання соціальних послуг має бути гнучкою, здатною швидко реагувати на виклики часу і реальні потреби людей. Саме тому ми маємо не впустити з поля зору жодну людину, жодну родину», - наголосила Наталя Заболотна.

Перший заступник Начальника ОВА висловила переконання, що одним із важливих досягнень минулого року стали неформальні об’єднання психологів області. Вони діють у 50 територіальних громадах Вінниччини. До складу цих об’єднань входять 335 працівників. Однак, важливо розуміти, що їхня активність у великій мірі залежить і від зацікавленості органів соціального захисту населення на місцях.

Акцентуючи на ключових пріоритетах, Наталя Заболотна зазначила: «У 2024 році маємо продовжити роботу щодо розбудови у кожній громаді системи заходів, спрямованих на просвіту, поширення знань щодо впливу стресу на організм людини і способів саморегуляції. До того ж спостерігається брак фахівців у сфері психічного здоров’я. Я нагадаю, що ми продовжуємо в громадах другий етап пілотної соцпослуги з соціальної адаптації наших ветеранів. Дуже важливо взаємодіяти з ветеранами за місцем їх проживання в громадах і до відвідання ними санаторію, і після повернення. Послуга потребує нашої уваги та активності зараз, на етапі пілотування, і в подальшому впровадженні».

Перший заступник Начальника ОВА також наголосила, що особливу увагу у 2024 році необхідно приділили і розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Наталя Заболотна підкреслила, що до кінця року у кожній громаді має бути створена патронатна сім‘я. За її словами, у зв’язку з реорганізацією будинків дитини, у Вінниці та Тульчині це питання постає як ніколи гостро.

«Діти мають бути повернені до батьків або ж влаштовані в прийомні родини. Власне це одна ж важливих умов нашого вступу до Європейського союзу – країна без інтернатів. Я сподіваюся, що нам з колегами вдасться все осягнути та дійти бажаного результату», - резюмувала посадовиця.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь