ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відкрито меморіальну дошку на честь загиблого Героя

Дата: 14.02.2024 15:38
Кількість переглядів: 144

Про втрати завжди говорити важко і боляче, але коли із життя ідуть зовсім молоді, то говорити важко і боляче вдвічі.

Сьогодні, 14 лютого 2024 року на фасаді навчального закладу Кукулянської гімназії відкрито меморіальну дошку випускнику закладу – Савіцькому Роману Юрійовичу.

Цей пам’ятний знак, який знову і знову буде нагадувати нам про війну, про героїв, що загинули захищаючи незалежність нашої держави, про материнське, людське горе. Такі військовослужбовці, як Роман Юрійович  будуть жити у пам’яті народній у віках.

В дворику навчального закладу зібрались жителі с.Кукули, учні та вчителі гімназії, керівництво Студенянської сільської ради. Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять усіх, хто віддав життя за Україну.

Право відкрити меморіальну дошку надано почесним гостям заходу – батькам загиблого військовослужбовця Надії Василівні та Юрію Миколайовичу,  дружині Марині Валеріївні.

Солдат Савіцький Роман Юрійович, народився 30 травня 1993 року. В 2008 році закінчив Кукулянську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів. В 2010 році здобув повну загальну середню освіту в Болганській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Трудову діяльність розпочав на посаді механізатора, комбайнера в СФГ «ВИД». В 2021-2022 роках працював в Приватному акціонерному товаристві «ПлазмаТек» на посаді оператора автоматичної лінії. На військову службу за мобілізацією призваний Тульчинським РТЦК та СП. Був стрільцем  стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти  стрілецького батальйону військової частини А 1619.

14 лютого 2023 року поблизу населеного пункту Первомайське Донецької області російський окупант обірвав його життя.

Допоки ми живі — житиме пам’ять про наших героїв. Роман Юрійович з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуючи кожному, що він поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.

Вічна пам’ять Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь