ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вінниччина зміцнює співпрацю з міжнародними експертами у сфері ментального здоров’я

Дата: 15.03.2024 14:33
Кількість переглядів: 58

На Вінниччині особлива увага приділяється психосоціальній допомозі родинам Захисників і Захисниць, членам їх сімей та членам сімей загиблих Героїв України.Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Олена Бессараба та учасники зустрічі

На цьому наголосила Перший заступник Начальника обласної військової адміністрації Наталя Заболотна під час  зустрічі із доктором Фамі Ханною - психіатром, експертом у сфері психічного здоров'я та психосоціальної підтримки (ПЗПСП) штаб-квартири ВООЗ, який відвідав Вінниччину з робочим візитом. Разом з ним прибули експерти з ПЗПСП Бюро ВООЗ в Україні та Міжнародного медичного корпусу.

Мета візиту - розвиток спроможності регіональних координаторів Всеукраїнської програми ментального здоров'я у реагуванні на нові виклики та визначені потреби, а також розбудова зв'язків з Технічною робочою групою з психічного здоров'я та психосоціальної підтримки на національному та субнаціональному рівнях.

Програма візиту охопила відвідування різноманітних закладів, які надають послуги з психічного здоров'я та психосоціальної підтримки. Одним із ключових пунктів була Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня ім. акад. О. І. Ющенка, де обговорювалися питання функціонування психіатричних служб після кризових ситуацій та співпраця з іншими сервісами, зокрема мобільними мультидисциплінарними командами з охорони психічного здоров’я.

Делегація також відвідала Veteran HUB, організацію, що надає підтримку ветеранам та їх сім'ям. Анастасія Бунич, ветеранка, керівниця філії у Вінниці, повідомила про напрямки діяльності організації: психологічний супровід, юридичні консультації, підтримка в пошуку роботи ветерана тощо. На базі хабу функціонує мобільний офіс, який надає допомогу ветеранам на території Вінницької області.

Партнери завітали і до Центру первинної медико-санітарної допомоги №2 міста Вінниці. Це заклад з надання первинної медичної допомоги, 100 % відсотків лікарів та медичних сестер якого пройшли тренінг з ведення поширених психічних розладів у дорослих та дітей на основі керівництва mhGAP.

Візит доктора Фамі Ханни разом з Національною технічною робочою групою з ПЗПСП України та участь у заходах «День спільнодії» є ще одним важливим кроком до створення комплексної системи психічного здоров'я в Україні.

Зусилля, спрямовані на розвиток і покращення системи психічного здоров'я, отримали новий імпульс завдяки цьому візиту, що засвідчує надзвичайну важливість співпраці між міжнародними та національними партнерами у цій сфері.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь