ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Участь в засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при ОВА

Дата: 29.03.2024 09:20
Кількість переглядів: 113

Під головуванням першого заступника Начальника ОВА Наталі Заболотної, 28 квітня 2024 року  відбулась  засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при ОВА.

У заході взяли участь заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець, керівники профільних департаментів ОВА, голови територіальних громад області та керівники місць тимчасового проживання для ВПО.

Від Тульчинського району участь члени Координаційного центру підтримки цивільного населення при РВА.

«Війна триває! Останнім часом у багатьох населених пунктах та прикордонних регіонах на сході та півдні країни щодня ворог обстрілює житлові будинки. Люди змушені евакуюватися, - зазначила Наталя Заболотна. - Нагадаю, що ми затвердили перелік МТП, до якого увійшли 58 локацій. Постійно тримаємо на контролі стан, у якому перебувають ці приміщення, наявне оснащення для комфортного проживання та кількість людей, які там проживають. Цього місяця робоча група здійснила повторний моніторинг». - підкреслила Наталя Заболотна.

Перший заступник Начальника ОВА акцентувала увагу голів територіальних громад області на усуненню недоліків. Місця потрібно привести у відповідність в найшвидші строки.

Окремо Наталя Заболотна зауважила, що потрібно регулярно вести облік ВПО, які проживають в МТП.

«Це важливо, тому що ми маємо бути готові до того, що у будь-який момент маємо прийняти нових людей. До того ж, це необхідний показник для співпраці з міжнародними фондами та благодійними організаціями». – зазначила посадовиця. – Ми постійно проводимо зустрічі з міжнародними організаціями щодо приведення МТП у відповідність та задоволення потреб людей. Більшість виявлених недоліків вирішуються за короткий термін, отож я сподіваюся на оперативне реагування з боку громад. Це наша із ними відповідальність. Ми не замінимо людям домівку, але можемо забезпечити їм комфортні умови проживання у цей період життя».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь