ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині відбулось засідання Ради Федерації легкої атлетики України

Дата: 29.03.2024 16:47
Кількість переглядів: 59

Начальник ОВА Сергій Борзов разом з народною депутаткою України Іриною  Борзовою  привітали членів Ради федерації легкої атлетики на чолі з  в. о. Президента ГС «ФЛАУ», відомою спортсменкою Ольгою Саладухою - головою підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

Очільник області подякував за велику роботу задля розвитку легкої атлетики, яку проводить Ольга Саладуха на рівні України.

Як Голова Відділення Національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області Сергій Борзов запевнив, що легка атлетика - це один із пріоритетних видів спорту в регіоні.

«Легка атлетика – королева спорту, один з основних видів змагань на літніх Олімпійських іграх. Пишаємось досягненнями наших земляків-легкоатлетів!- акцентував Сергій Борзов,- Наш рекордсмен України 2023 року зі штовхання ядра Роман Кокошко – яскравий приклад успіху легкоатлетів з Вінниччини. Роман вже відновився після травми і активно готується до найвідповідальнішого старту напередодні Олімпійських ігор-2024 у Парижі – чемпіонату Європи».

Також Начальник ОВА зауважив, що в регіоні чи не найбільше  в Україні зданих  об’єктів спортивної інфраструктури, де займаються діти, молодь, професійні спортсмени, в тому числі – легкою атлетикою.

«Попри виклики, пов’язані з війною, ми продовжуємо розвивати спортивну інфраструктуру  регіону. Маю постійну комунікацію з обласною Федерацією легкої атлетики, тож всі нагальні питання будемо вирішувати і знаходити  необхідні кошти»,- підкреслив очільник області.

У свою чергу, Ірина Борзова відзначила: «Дуже важливо, щоб наші діти і молоді люди, попри важку війну, жили, розвивалися, займалися спортом і досягали успіху»!

Серед важливих питань, які розглядали сьогодні на засіданні Ради «ФЛАУ»:

  • хід підготовки спортсменів-кандидатів до складу Національної збірної команди для участі ХХХІІІ Олімпійських іграх;
  • стан комплектації та рівень спортивної майстерності спортсменів групи резерву в складі Національної збірної команди з легкої атлетики на 2024 рік.

Під час засідання було наголошено, що навіть попри війну, увага до спортсменів, їх забезпечення необхідним у підготовці до змагань – незмінний пріоритет.

Окремо Сергій Борзов зазначив, що вже завтра у Вінниці розпочнеться  чемпіонат України з легкоатлетичного кросу серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків.

«Близько 250 спортсменів з 18 областей України, візьмуть участь у змаганнях. Тож підтримуємо наших легкоатлетів, вболіваємо за них. Нехай звучить на честь наших спортсменів  Гімн України і високо підіймається жовто-блакитний прапор на світовій арені!» - резюмував керівник регіону.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь