ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Добровільний пожежний рух: як це працює і в чому його користь для громад –  тема розширеної наради

Дата: 02.04.2024 15:27
Кількість переглядів: 77

Сьогодні, під головуванням начальника районної військової адміністрації Олександра Гаврилюка, відбулась нарада з головами територіальних громад району. На якій було розглянуто питання створення, функціонування та утримання пожежно-рятувальних під­розділів для забезпечення місцевої та добровільної пожежної охорони.

В роботі засідання взяли заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Олег Сторожук, начальник Тульчинського районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Сергій Рудик та керівники структурних підрозділів, начальники місцевих МПК.

«З початком весни збільшуються кількість пожеж, адже населення упорядковує прилеглу прибудинкову території, організовуючи благоустрій. Роз’яснювальна робота щодо заборони спалювання сухої рослинності ведеться на постійній основі. Але ми бачимо не поодиноку статистику виїздів на локалізацію таких загорянь. Також не забуваємо, що війна в Україні триває. Ворог наносить удари по критичній інфраструктурі та по помешканнях наших громадян. Пожежники одні із перших прибувають на місця влучання.  Створення пожежних команд в населених пунктах покращила б ситуацію на місці. Лікарі, вчителі, фінансисти, приватні підприємці, механіки та інші небайдужі громадяни, які вирішили зробити свій внесок у безпеку громади, можуть стати членами добровільних пожежних команд у своїх населених пунктах, пройти необхідне навчання та зробити свою громаду безпечнішою», - підкреслив очільник району у своєму виступі.

Полковник  служби цивільного захисту Олег Сторожук зосередив увагу присутніх на заходах ГУ ДСНС України у Вінницькій області щодо розвитку місцевої та добровільної пожежної охорони на території Вінницької області.

Статистика вказує на те, що підрозділи Державної пожежної охорони за викликом прибувають на місце пожежі у міській місцевості протягом 20 хвилин з моменту надходження повідомлення про пожежу, а в сільській місцевості час слідування до місця виклику іноді значно довший. За таких умов пожежі часто набувають піку свого розвитку, завдаючи непоправних збитків.

«У Тульчинському районі функціонує 10 пожежно-рятувальних підрозділів, з них 4 підрозділи ДСНС, 5  МПО та 1 підрозділ ДПО. Згідно розрахунків незахищеними  зонами виїзду залишаються Студенянська, Томашпільська та Піщанська громади. На 2024 рік планується створити 1 підрозділ», - сказав  заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

Про стан справ щодо розбудови місцевої та добровільної пожежної охорони на території Тульчинського району доповів начальник Тульчинського районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Сергій Рудик.

Шпиківський селищний голова Микола Кривоцюк ознайомив присутніх учасників наради щодо розбудови та ефективності функціонування добровільної пожежної охорони на території громади.

На ряд запитань голів територіальних громаду було надані вичерпні відповіді представників ДСНС.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь