ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Патронат – «швидка допомога» в громаді для дитини та її сім’ї, яка перебуває в складних життєвих обставинах

Дата: 05.04.2024 15:24
Кількість переглядів: 72

Мета патронату над дитиною: забезпечити захист дитини, яка через кризову ситуацію в родині тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання дитині та її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

Кожній громаді потрібен патронатний вихователь, готовий на професійній основі допомагати дітям: спеціаліст, який пройшов навчання за спеціальною програмою підготовки кандидатів та на договірній основі здійснює догляд, виховання та забезпечує реабілітацію тимчасово влаштованих в його сім’ю дітей, несе відповідальність за їх життя та здоров’я в період надання цим дітям послуги патронату. Адже, сьогодні патронат – це найкращий варіант для сім’ї, яка опинилася у кризовій ситуації. Особливість цієї послуги – екстреність та убезпечення дитини від остаточного розриву контактів з біологічними батьками й потрапляння до інституційних закладів.

Службою у справах дітей Тульчинської районної військової адміністрації 05.04.2024 року спільно з КУ «Центр надання соціальних послуг» та службою у справах дітей Томашпільської селищної ради проведена робоча зустріч, на якій обговорено актуальні питання та алгоритм реалізації послуги патронату над дитиною на рівні громади

Служба у справах дітей Тульчинської районної військової адміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь