ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині розширюють доступ до психосоціальної підтримки в рамках проєкту USAID

Дата: 01.05.2024 14:12
Кількість переглядів: 75

Забезпечити психологічну та психосоціальну підтримки для населення, яке постраждало від війни та конфліктів – одна з основних місій Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров`я».Учасники заходу

Задля цього у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, відбулися стратегічні сесії у Могилів - Подільській та Жмеринській громадах.

Під час сесій обговорили конкретні кроки щодо напрацювання плану з приводу необхідної інфраструктури для центрів психосоціальної підтримки - «Дбаю про себе», включаючи приміщення, обладнання та кадровий ресурс.

Зокрема, розглянули питання щодо встановлення співпраці з іншими організаціями та установами для забезпечення інтегрованого підходу до психосоціальної підтримки та координації послуг.

Заходи відбулись за участі представників медичної, освітньої, соціальної та неурядової сфер, що свідчить про важливість та цілеспрямованість зусиль для поліпшення психічного здоров'я громадян.

«Завдяки стратегічним сесіям вдалося сформулювати конкретний план дій та визначити роль кожного учасника у реалізації цієї важливої ініціативи. Проєкт продовжує свою роботу з метою забезпечення психологічної та психосоціальної підтримки та створення стійкої системи громадського здоров'я для всіх громадян України, особливо тих, хто потребує цього найбільше в умовах війни та кризи», - коментує регіональна координаторка з психічного здоров’я проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» у Вінницькій області Аліна Кобець.

Заходи такого типу сприятимуть не лише визначенню умов та критеріїв для створення простору психосоціальної підтримки, але й забезпечать партнерську взаємодію між різними секторами для ефективної реалізації важливої ініціативи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь