ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Галузу Олександра Сергійовича та Софіїна Ярослава Сергійовича нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня – посмертно

Дата: 03.05.2024 12:14
Кількість переглядів: 70

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, відповідно до Указів Президента України орденами «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено:

— солдата ГАЛУЗУ Олександра Сергійовича (посмертно);

— солдата СОФІЇНА Ярослава Сергійовича (посмертно).

Сьогодні, 03 травня 2024 року, заступник начальника районної військової адміністрації Сергій Чепернатий, представник Тульчинського РТЦК та СП, майор Олег Дорошенко, спільно із селищним головою Миколою Кривоцюком, від імені Президента України Володимира Зеленського вручили державні відзнаки  матерям загиблих військовослужбовців Шпиківської громади.

Посадовці висловили слова підтримки та вдячності Світлані Миколаївна та Тетяні Олександрівні  за достойне виховання синів.

«Втрата найріднішої людини – це найбільше горе. Жодні ордени чи нагороди не зможуть вгамувати біль матері, яка втратила сина. Проте ці найвищі державні нагороди повинні нагадувати нам про подвиги сучасних українських Героїв. І щоб ми щоразу пам'ятали: їхня жертва не є даремною. Відважність та хоробрість Олександра Сергійовича та Ярослава Сергійовича залишаться у пам'яті майбутніх поколінь. Про них писатимуть книги та розповідатимуть  у школах. А ми ж зробимо все, щоби перемогти у цій війні та наблизити перемогу», — сказав Сергій Чепернатий. 

Галуза Олександр Сергійович, житель с.Бушинка, 13 січня 2023 року  отримав смертельні ушкодження внаслідок військових дій в районі населеного пункту Соледар Бахмутського району Донецької області.

Софіїн Ярослав Сергійович, житель села Юрківка, 06 серпня 2023 року під час артилерійського обстрілу отримав поранення несумісні із життям в районі населеного пункту Бахмут Донецьої області.

Після вручення державних відзнак, посадовців спільно із матерями відвідали Алею слави Героїв-захисників громади та низько схилили голови біля їх портретів в знак пошани та світлої пам’яті.

Пам’ятаємо всіх, хто віддав життя за майбутню перемогу.

Пам’ятаємо кожного нашого Воїна!

Вічна шана і слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь