ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чеські та румунські партнери відвідали заклади медичної та соціальної сфери Вінниччини

Дата: 08.05.2024 18:32
Кількість переглядів: 34

Сьогодні Вінниччину з робочим візитом відвідали делегації наших партнерських регіонів - Ліберецького краю Чеської Республіки та Ясського повіту Румунії.

Разом із керівництвом області вони оглянули обласні заклади медичної та соціальної сфери.

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, у зустрічах з партнерами взяли участь його Перший заступник Наталя Заболотна та заступник Андрій Кавунець.

«Ми щиро цінуємо відданість та прихильність наших міжнародних партнерів. Вінниччина співпрацює з Ліберецьким краєм вже 7 років, а з Ясським повітом– аж 18. За цей час вдалося реалізувати багато проєктів, а за період повномасштабного вторгнення наша співпраця лише посилилася», - підкреслила Наталя Заболотна.

Сьогодні учасники зустрічі мали змогу разом поглянути на результати роботи. За словами Наталі Заболотної, Ліберецький край Чеської Республіки у грудні 2023 року прийняв рішення про виділення 200 000 євро на капітальний ремонт третього поверху блоку №2 Обласного пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку. Гроші вже надійшли і в закладі розпочались ремонтні роботи, у чому іноземні гості мали змогу пересвідчитися особисто. Також партнери зможуть оглянути вже остаточно оновлений корпус трохи згодом.

Відвідавши пансіонат, заступник гетьмана Ліберецького краю, директор Департаменту економіки, власності, інвестицій, публічних закупівель та інформаційних технологій Збинек Міклік зазначив: «Україні зараз дуже важко. Триває війна і ми розуміємо, що наша допомога потрібна ще більше. Запевняю, що ми повністю відкриті до співпраці й готові надалі підтримувати такі проєкти».

Вагому підтримку Вінниччині продовжують надавати й партнери з Ясського повіту Румунії. Від початку повномасштабного вторгнення вони також прихистили переселенців і передали області гуманітарну допомогу, зокрема, генератори, продукти харчування, засоби гігієни та багато інших необхідних речей.

«Для нас, як опорної області, яка прийняла вже 24 евакуаційних потяги, в тому числі з маломобільними людьми, це вкрай важливо», - прокоментувала Перший заступник Начальника ОВА.

У свою чергу, Секретар Ясської повітової ради Лакраміоара Верніка-Даскалеску зауважила: «Я вражена тим, як ваша країна навіть у стані війни продовжує турбуватися про своїх громадян і забезпечує їм догляд у закладах на високому рівні. Від Румунії та особливо від Ясського повіту я щиро бажаю вам витримки, сили, і, головне, - миру».

Також у рамках візиту партнери відвідали Реабілітаційний центр «Recovery», де мали змогу поспілкуватися та побачити на власні очі шлях до відновлення наших захисників.

Між іншим, невдовзі обидві делегації візьмуть участь в Другому Міжнародному Саміті міст та регіонів. Для нас така підтримка напередодні червневого Глобального Саміту Миру дуже важлива, адже тоді обговорюватимуть Українську формулу миру. І ми раді, що поруч є надійні друзі, які допомагають долати виклики разом.

«Чути слова підтримки, а головне – відчувати її – це вкрай необхідно для нашої сили та витримки. Дякуємо усьому чеському та румунському народам!» - резюмувала Наталя Заболотна.

Нагадаємо, що зустрічі з іноземними делегаціями відбулись у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь