ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Могилів-Подільській громаді провели лекцію про вплив війни на здоров'я українців та подолання викликів

Дата: 15.05.2024 14:28
Кількість переглядів: 66

Ментальне здоров'я - тема, яка стає все більш актуальною у наш час. Воєнні конфлікти, стресові ситуації, економічні труднощі - усе це впливає на наше психічне благополуччя.Учасники заходу

14 травня у Могилів-Подільському медичному фаховому коледжі, в рамках місяця інформування про психічне здоров’я проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», провели лекцію на тему: «Вплив війни на здоров'я українців: необхідність турботи про ментальне здоров'я».

Захід відбувся під гаслом «Ментальне здоров'я - дбаємо про себе!»

Спікером виступила Ірина Кузовлєва – психіатр та представник Могилів-Подільської  окружної лікарні інтенсивного лікування (ОЛІЛ). У своїй доповіді вона проаналізувала вплив війни на психічне здоров'я українців, розкривши ключові аспекти цієї проблеми та поділившись практичними порадами щодо збереження та підтримки ментального благополуччя.

Лекція мала на меті привернення уваги громади до необхідності турботи про ментальне здоров'я

Головною метою лекції було звернення уваги громади на необхідність турботи про ментальне здоров'я та зміцнення зв’язку між жителями громади та фахівцями у сфері психічного здоров'я і психосоціальної підтримки.

Учасники заходу також мали можливість взяти участь у дискусії, висловити свої погляди та поставити запитання спікеру.

Крім того, в рамках заходу представили інформаційні матеріали про проєкт USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», що містили корисні ресурси та контактну відомості для отримання підтримки у сфері психологічного здоров'я.

Регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Олена Бессараба підкреслила: «Подібні ініціативи, спрямовані на поширення усвідомленості про важливість ментального здоров'я, мають величезне значення для нашого суспільства. Нерідко психічне здоров'я залишається в невизначеному стані, не отримуючи належної уваги порівняно з фізичним здоров'ям. Однак воно є не менш важливим для нашого загального благополуччя та якості життя. Проведення подібних заходів допомагає розкрити проблематику ментального здоров'я та психосоціальної підтримки, а також надати корисні поради та ресурси для тих, хто може потребувати допомоги. Це сприяє підвищенню свідомості громади щодо цінності та потреби в турботі про психічне здоров'я. Більше того, такі заходи сприяють зменшенню стигми, пов'язаної з психічними розладами, та створюють сприятливу атмосферу для відкритого обговорення цієї теми. Вони допомагають розуміти, що ментальне здоров'я - це не щось абстрактне або відокремлене від нашого загального благополуччя, а невід'ємна складова нашого повсякденного життя»

У свою чергу, Аліна Кобець, регіональна координаторка з психічного здоров’я проєкту USAID«Розбудова стійкої системи громадського здоров’я зазначає: « В рамках місяця інформування про психічне здоров’я ми намагаємось сфокусувати увагу громад на формуванні свідомого ставлення до питань психічного здоров’я. Такі ініціативи є кроком у напрямку побудови більш здорового та збалансованого суспільства, де кожна людина має можливість отримувати не лише фізичну, а й психологічну підтримку та допомогу.»

Захід відбувся у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що ініційована першою леді Оленою Зеленською.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь