ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Моя вишиванка – оберіг моєї стійкості: в області провели День спільнодії в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Дата: 17.05.2024 16:41
Кількість переглядів: 55

До Всесвітнього дня вишиванки в області провели День спільнодії під гаслом: «Моя вишиванка – оберіг моєї стійкості».Флешмоб до Всесвітнього дня вишиванки

Захід відбувся у рамках Всеукраїнської кампанії ментального здоров'я "Ти як?", що втілюється з ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

На сьогодні духовність та культура – важливі елементи не лише для формування національної ідентичності, а й стійкості, ментального відновлення українців, яких травмувала війна. 

На знак вдячності ЗСУ у середмісті Вінниці влаштували патріотичний флешмоб. Представники влади і громадських організацій, колективи закладів культури, а також вінничани спільно виконали Гімн України.

Підтримала учасників народна депутатка України Ірина Борзова. Вона висловила вдячність ЗСУ та тверду віру в нашу Перемогу, а також наголосила: «У найважчий для України час вишиванка лікує і надихає. Наші традиції, наша культура, наша ідентичність – те що єднає українців. А в єдності - наша сила! Дякуємо нашим захисникам і захисницям за можливість вдягати національне вбрання».

Окрім концертної програми та показів стилізованої колекції українського одягу, для відвідувачів підготували виставкові мистецькі проєкти Вінницького обласного художнього музею та Вінницького обласного центру народної творчості.  Також продемонстрували народні строї з колекції Вінницького обласного краєзнавчого музею та книжково-ілюстративні виставки з історії вишиванки від обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Отамановського та Вінницької обласної бібліотеки для дітей та юнацтва ім. І. Франка.

Також 17 майстринь-вишивальниць з різних куточків Вінниччини показали власноруч вишиті сорочки і рушники.

Серед цікавих локацій, які відвідали вінничани – «Подорож до ментального здоров’я». Всі бажаючі мали нагоду отримати знання про те, як допомогти собі та рідним віднайти внутрішній ресурс.  

«Піклуватися по ментальне благополуччя потрібно кожному. І якраз народне мистецтво - це джерело ментального здоров’я людини, її натхнення. Адже воно відволікає від негативних емоцій, зцілює душу, дає наснагу активно жити та працювати», - підкреслила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Олена Бессараба.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь