ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині відбувся День спільнодії «Осмислення. Цінності та історії стійкості»

Дата: 24.05.2024 09:00
Кількість переглядів: 53

У рамках Місяця обізнаності про ментальне здоров’я, що відзначається щороку майже у всьому світі протягом травня, на Вінниччині відбувся захід «Осмислення. Цінності та історії стійкості».учасники заходу

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, у заході взяла участь його Перший заступник Наталя Заболотна.

Звертаючись до присутніх, посадовиця зазначила, що стійкість – це спосіб мислення та склад душі українців.

«Україна - це не просто територія. Це ще й люди. І кожен українець та українка мають власні сенси для боротьби, для життя, для дії. Маємо усвідомлювати, що кожен з нас робить особистий внесок у зміцнення всієї держави», - підкреслила Наталя Заболотна.

Захід відбувся у форматі дискусійної панелі, відвертої розмови щодо формування та збереження стійкості в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» - ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Як зазначила у відеопривітанні Перша леді України, стійкість однієї людини – це стійкість всієї країни.

Під час панельних дискусій за участі психологів, істориків, юристів, медиків, вчителів говорили про те, як відкривати у собі стійкість в умовах війни та зберігати ментальне здоров’я. У ході розмови учасники поділилися власним досвідом та історіями, які допомагають вистояти у часи випробувань.

«Стійкість – це у нашій ментальності, це спосіб нашого мислення та склад душі. Бо українці виборюють свою незалежність століттями. І перемагають!» - додала Наталя Заболотна.

У свою чергу, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Олена Бессараба зауважила, що стійкість - це саме те, що прагне РУЙНУВАТИ ворог. І не тільки фізично, а й ментально.

Зрештою, Перший заступник Начальника ОВА наголосила: "Плекаємо індивідуальну та колективну стійкість. Це можна розвинути. Підтримувати, «прокачати». У цьому плані вона, як фізична сила, як імунітет. Її можна тренувати.

Для цього потрібні фахівці у кожній громаді. І зараз в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» ми працюємо над цим. Аби людина, де б не опинившись, змогла знайти підтримку свого психологічного здоров‘я. На роботі, на навчанні, у сімейного лікаря, всюди. Відновимо людину – людина відновить все. Я переконана, що українці – це еталон стійкості для усього світу!"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь