ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Працівники держустанов та органів місцевого самоврядування громад Вінниччини поглиблюють знання з надання першої психологічної допомоги

Дата: 29.05.2024 14:12
Кількість переглядів: 88

Вінницькою обласною військовою адміністрацією спільно з відділом психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Міжнародної організації з міграції було проведено серію тренінгів про ментальне здоров’я.

Заходи організовано в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою леді Оленою Зеленською, а також завдяки проєкту «Соціально-психологічна реадаптація ветеранів та постраждалих від війни категорій населення».

Поглиблювали свої знання з теми ментального здоров’я студенти Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова, представники освіти, культури, спорту (зокрема, координатори Активних парків), а також працівники державних установ та органів місцевого самоврядування, громад Вінниччини.

Підвищений рівень емоційного навантаження у діяльності працівників державної служби та надавачів послуг вимагає актуалізації знань з тем стресу й першої психологічної допомоги.

Це надзвичайно важливо під час їхньої безпосередньої чи опосередкованої взаємодії з ВПО, ветеранами та членами їх сімей, а також населенням, що постраждало від війни.

Під час тренінгу учасники мали змогу дізнатися про інструменти підвищення стресостійкості й рівня ментального здоров’я.

Також обговорили спроможність належним чином надавати послуги та підтримувати населення, яке постраждало від війни. Особливу увагу зосередили на питаннях щодо надання допомоги ветеранам та їхнім сім'ям.

Учасники отримали знання з емоційного менеджменту для підтримки себе та тих, кому вони допомагають.

Ознайомилися з базовою інформацією про психологічний та емоційний стан людей, які стикаються з впливом війни на їхнє благополуччя.

Також дізналися про те, як спілкуватися з людиною, що перебуває у дистресовому стані через повномасштабне вторгнення.

Володіти навичками надання першої психологічної допомоги як собі, так і тому, хто поруч – це обов’язок кожного, хто працює з людьми.

Підтримуємо один одного. Тільки так переможемо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь