ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Брифінг Першого заступника Начальника ОВА Наталі Заболотної щодо впровадження патронатної форми виховання на Вінниччині

Дата: 29.05.2024 15:55
Кількість переглядів: 99

В офіційному медіацентрі Вінницької ОВА відбувся брифінг Першого заступника Начальника ОВА Наталі Заболотної. Посадовиця надала повну інформацію про патронатну форму виховання, а також розповіла хто може бути патронатним вихователем та що для цього потрібно.

Як відомо, з ініціативи Президента України та Першої леді був створений Координаційний центр з розвитку сімейного виховання та догляду дітей, адже з початком повномасштабної війни ця тема набула ще більшої актуальності.

«Зараз на Вінниччині є шість сімей патронатних вихователів та ще одна, яка перемістилась на територію Вінницької області з Донецької. Вінницька обласна військова адміністрація має на меті утворити мінімум одну родину патронатного вихователя у кожній громаді області до завершення 2024 року. Я щиро вірю в це і маю надію, що все вдасться» – наголосила Наталя Заболотна.

Варто також зазначити, що патронатні сім’ї забезпечують тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини під час подолання родиною складних життєвих обставин. Патронатний вихователь - це саме професійна діяльність з догляду та виховання дітей в умовах своєї родини, цілодобово, з можливістю залучити добровільного помічника із числа членів сім’ї.

Важливо, що патронатний вихователь, після навчання не залишається з проблемами наодинці, а працює у взаємодії із командою фахівців громади для вирішення всіх питань в інтересах дитини.

Користуючись нагодою, Наталя Заболотна запросила усіх, хто має щире бажання, відкрите серце та добрі наміри спробувати себе у ролі патронатного вихователя та допомогти дитині, яка цього потребує.

  • Хто може стати патронатними вихователями?
  • Який термін навчання та де його пройти?
  • Якою є оплата праці патронатного вихователя?
  • Яка фінансова підтримка передбачена державою на дитину, котра виховується у патронатній сім’ї?
  • Протягом якого терміну може перебувати дитина в родині патронатного вихователя?

Відповіді на ці запитання - у відео.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь