ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відкрито Меморіальні дошки захисникам-оборонцям з Томашпільської громади, які загинули в російсько-українській війні

Дата: 01.06.2024 14:07
Кількість переглядів: 64

Останні дні весни в навчальних закладах лунають останні дзвоники. По переду у школярів літні канікули. Для когось нові щаблі дорослого життя, а хтось вперше сяде за парту з початком нового начального року.

31 травня в Комаргородському ліцеї Томашпільської громади відбулась урочиста лінійка з нагоди закінчення навчання. Учнів вітали батьки, учителі, керівництво громади, односельці. У випускників по переду іспити та шлях в доросле життя.

Згадували присутні і тих, хто вже ніколи не переступить поріг рідної школи. Герої новітнього часу, які віддали життя за Україну в боротьбі з російським окупантом.

Сумною ознакою теперішнього часу стає встановлення меморіальних дошок на честь наших випускників. Це велика трагедія втрачати молодих і сповнених життя продовжувачів українського роду. В цей день на фасаді навчального закладу з’явились ще два імені, на честь яких було відкрито пам’ятні дошки. Сергій Миколайович Бойко та Валерій Васильович Мельник – колишні випускники Комаргородського ліцею.

Молодший лейтенант поліції, Бойко Сергій Миколайович був інспектором взводу №2 роти №1 батальйону №1 полку управління поліції особливого призначення №2 штурмового полку «Цунамі» Департаменту поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють». Загинув наш Герой 6 жовтня 2023 в районі населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області.

Солдат артилерійського дивізіону Мельник Валерій Васильович, загинув 16 грудня 2023 року у бою під час виконання бойового завдання по знищенню сил противника, отримавши поранення не сумісні з життям, поблизу населеного пункту Новопрокопівка Пологівського району Запорізької області.

Право відкрити меморіальні Дошки надали рідним загиблих воїнів.

Встановлення дошок на честь Героїв - це наш борг честі за їхні подвиг. Це приклад любові до свої країни, який гідний найвищої оцінки.

Усі присутні вшанували пам’ять Сергія Миколайовича та Валерія Васильовича хвилиною мовчання. Після урочистого відкриття меморіальних дошок, школярі та гості заходу поклали квіти до меморіальних дошок, які встановлені на їх честь, та запалили лампадки.

Маємо надію, що встановлення меморіальних дошок буде постійно нагадувати сьогоднішній учнівській молоді і наступним поколінням про героїчний вчинок Захисників, а пам'ять про Героїв України, які стоять на захисті нашої держави, буде назавжди залишиться у серцях людей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь