ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд вніс зміни щодо патронатного виховання дітей

Дата: 04.06.2024 10:00
Кількість переглядів: 70

Відтепер помічник патронатного вихователя також отримуватиме заробітну плату.жінка і дитина та напис "Зміни у патронатному вихованні"

Як повідомила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, 30 травня КМУ підтримав запропоновані Міністерством соціальної політики зміни, що спрямовані на розвиток патронату в Україні і підтримку вихователів та помічників.

А саме:

  • Патронатний вихователь може працювати або як фізична особа, або як ФОП. ФОПам потрібно мати КВЕДи 97.00 та/або 88.91 та/або 85.59;
  • Збільшується оплата праці патронатного вихователя. З 1 липня патронатні вихователі отримуватимуть грошове забезпечення на рівні 3 мінімальних зарплат на місяць (3,5 — для ФОПів з урахуванням, що вони самостійно сплачують ЄСВ та єдиний податок);
  • Запроваджується оплата на час очікування дитини. Період між вибуттям однієї дитини і влаштуванням наступної оплачуватиметься в розмірі однієї мінімальної зарплати.
  • Робота помічника патронатного вихователя оплачуватиметься. Помічник може бути ФОПом (потрібні ті самі КВЕДи, що і для патронатного вихователя).

Зі змінами, внесеними до постанови, можна ознайомитися - тут. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь