ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Забезпечення ментальної стійкості суспільства – одне з найважливіших завдань

Дата: 07.06.2024 10:41
Кількість переглядів: 52

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у засіданні міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна та учасники засідання

«Сьогодні ознайомилися з основними положеннями Резолюції 77 Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я. Вона спрямована на зміцнення психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки до, під час та після збройних конфліктів, природних та антропогенних катастроф, охорони здоровʼя та інші надзвичайні ситуації», - зауважила посадовиця.

Тож, серед основного:

  • Підтверджено право кожної людини на найвищий досяжний рівень фізичного та психічного здоровʼя;
  • Особливу увагу приділено психічному здоровʼю дітей та молоді, які є найбільш вразливими до негативних впливів збройних конфліктів та катастроф;
  • Регламентовано використання безпечних цифрових технологій, таких як телемедицина, для поліпшення доступу до послуг психічного здоровʼя.

Заступниця Міністра соціальної політики України Уляна Токар поінформувала учасників заходу про стан виконання пріоритетного проєкту «Впровадження комплексної програми психосоціальної підтримки у формуванні життєстійкості».

У свою чергу, керівник Координаційного центру з надання правничої допомоги Міністерства юстиції України Олександр Баранов доповів про впровадження пріоритетного проєкту «Проведення навчання фахівців системи надання безоплатно правничої допомоги у сфері ментального здоровʼя».

Також учасники засідання заслухали колег з Чернівецької та Кіровоградської областей щодо впровадження Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?», ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською.

Окрім того, голова Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ Оксана Збітнєва розповіла про нові формати та продукти Програми.

«У воєнний час вкрай важливим є формування стійкості українського суспільства. Ми маємо вчитись реагувати на виклики, допомагати собі та іншим!» - резюмувала Наталя Заболотна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь