ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині відбувся III Всеукраїнський діалог «Громади-ветеранам»

Дата: 10.06.2024 11:14
Кількість переглядів: 61

У Вінниці відбувся III Всеукраїнський діалог «Громади – ветеранам».

Він покликаний сприяти діалогу між ветеранами та громадами, а також практичному втіленню ветеранських політик на рівні громад.

У заході взяли участь представники центральної та місцевої влади, громад та громадських організацій.

Зокрема, були присутні Віцепремʼєр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в. о. Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун, Голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Анатолій Остапенко.

До Всеукраїнського діалогу долучилася й Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Звертаючись до присутніх, Ірина Верещук акцентувала на ролі громад у реалізації ветеранської політики. Наголосила на співпраці між Урядом, громадами, ветеранськими організаціями та міжнародними донорами.

Окремо відзначила вагомий внесок у підтримку ветеранської роботи з боку міжнародного фонду «Відродження», міжнародної організації IREX, Міжнародної організації з міграції та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

«Сьогодні ми тут, щоб набути результатів, яких так потребують наші ветерани та члени їхніх сімей. Вони заслуговують на краще життя і вони цього гідні», – підкреслила Ірина Верещук.

Віцепремʼєр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій відзначила також лідерство Вінницької області у формуванні ветеранської політики.

«Ви задаєте тон. Лідируєте у проектах та програмах за цим напрямком. Це вартує прикладу». – зазначила Ірина Верещук.

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна передала вітання від Начальника ОВА Сергія Борзова і запевнила присутніх, що Вінницька обласна військова адміністрація як у 2014 році, так і в подальшому буде робити все, щоб залишатися в першості тих нововведень ветеранської політики, які зараз впроваджуються в регіоні.

«Громади є найближчими до людей. Які б нововведення не були на державному рівні, поки цього не буде впроваджено в громаді, результату не буде. До того ж ветеранська політика – динамічна, щороку, якщо не частіше, потреби в проблеми змінюються. Якщо у 2022 році ми працювали з членами родин військових, зокрема із дружинами, матерями, які залишилися наодинці без підтримки, то у 2023 році – із реабілітацією і підтримкою ментального здоров‘я ветеранів». – зазначила Наталя Заболотна.

Також Перший заступник Начальника ОВА підкреслила, що виїзди у громади мультидисциплінарних обласних команд – це той ефективний формат роботи, який дозволяє розуміти людей краще і діяти оперативно.

«Ми маємо професійних людей, які координують цей процес». – додала посадовиця.

Під час заходу учасники поділились практичними кейсами і практиками пілотних проєктів, які стосуються розбудови спроможностей громад щодо підтримки ветеранів і ветеранок, а також членів їхніх родин. Обговорили офіційно затверджені інструменти реінтеграції ветеранів за цей рік. Також розглянули загальнонаціональну мапу реабілітації країни.

Йшлося і про наскрізний кейс-менеджмент, який присутній на різних етапах: мобілізація (контракт) - служба - лікування (за потреби) - демобілізація - повернення в громаду.  Особливу увагу приділили питанню щодо підготовки громад до повернення Захисників і Захисниць з фронту.

Крім цього, Ірина Верещук вручила Подяки Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України начальнику відділу взаємодії з ветеранами Ірині Войтенко та очільниці Вінницького аналітично-просвітницького центру «Ветеранський простір» Марії Довжик.

«Пишаюся та дякую за роботу на благо Вінниччини. Я дякую за цей захід, який дає нам розуміння, як саме суспільство має підлаштуватися і гідно зустріти кожного ветерана і ветеранку». – резюмувала Наталя Заболотна.

Зазначимо, що ІІІ Всеукраїнський діалог «Громади – ветеранам» було організовано ГО «Простір можливостей» в партнерстві з IREX in Ukraine Міжнародним фондом «Відродження».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь