ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулась нарада з територіальними громадами району щодо формування закладів середньої освіти

Дата: 12.06.2024 12:36
Кількість переглядів: 61

Сьогодні Тульчинський район відвідав директор Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації Володимир Буняк.

За результатом візиту, спільно із начальником районної військової адміністрації Олександром Гаврилюком, заступниками начальника РВА Сергієм Чепернатим та Володимиром Скалієм було проведено нараду щодо формування мережі закладів освіти Тульчинщини, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти з урахуванням вимог Закону України ,,Про повну загальну середню освіту'' щодо ліцеїв.

За участі профільних заступників голів територіальних громад та керівників відділів освіти територіальних громад Тульчинського району було обговорено та опрацьовано даний Закон України.

Попри війну, триває реформа освіти. Однією зі складових цієї реформи є перехід до 12-річної освіти. Реформа передбачає створення ліцеїв для надання якісної профільної середньої освіти. З одного боку це зменшить освітню нерівність між учнями з сільської місцевості, невеликих населених пунктів та учнями з великих міст. З іншого – впровадження профільної освіти зменшить навантаження на учнів та надасть можливість вивчати предмети, необхідні їм для майбутнього фаху.

Згідно Закон України «Про повну загальну середню освіту»  до 1 вересня 2024 року територіальним громадам потрібно було затвердити плани формування мережі закладів освіти. А засновники ліцеїв до 1 вересня 2027 року мають забезпечити створення та оснащення ліцеїв необхідною матеріально-технічною базою, обладнанням, доступом до мережі Інтернет, відібрати на конкурсних засадах педагогічних працівників, провести конкурс відповідно до вимог законодавства на посаду керівника закладу освіти та вжити інших необхідних дій.

Під час наради відбулося конструктивне обговорення та вибудовано алгоритм подальших кроків територіальними громадами району з даного напрямку роботи .

На завершенні засідання Володимир Буняк подякував присутнім за тетанічну роботу, яку було проведено в освітніх закладах. Результат цих зусиль – 93% навчальних закладів області працювало в режимі офлайн.

«Дякуємо нашим Захисникам, які стримують російського агресора та наближають нашу Перемогу. Це дає можливість нашим дітям отримувати якісні освітні послуги», - резюмував очільник району Олександр Гаврилюк.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь