ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині провели форум щодо захисту прав людини в умовах воєнного стану

Дата: 17.06.2024 20:00
Кількість переглядів: 56

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у форумі на тему: «Захист прав людини в умовах воєнного стану у Вінницькій області: виклики та перспективи».Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна та учасники заходу

Під час заходу  керівник секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Іван Верейко представив щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні у 2023 році.

У вигляді панельних дискусій учасники розглядали механізми подолання викликів щодо порушень прав людини і громадянина на Вінниччині та перспективи дотримання прав і свобод.

Наталя Заболотна розповіла про реалізацію ветеранської політики в області та підтримку ВПО. Зокрема про реалізацію проєкту «Помічник ветерана», послугу психосоціальної адаптації ветеранів та їх родин, візити мультидисциплінарної команди у всі 63 громади області.

Заступник Начальника ОВА повідомила, що сьогодні розпочався 3 заїзд родин ветеранів у рамках надання послуги психосоціального відновлення вже за кошти територіальних громад та обласного бюджету.

«Введення воєнного стану передбачає можливість обмежень деяких прав та свобод громадян. До того ж ускладнюється процес контролю. Сьогодні своїм досвідом та успішними кейсами поділилися, як органи державної влади, правоохоронні органи, так і громадські організації, благодійні фонди, правозахисники». – зазначила Наталя Заболотна.

У своїй вітальній промові Омбудсман України Дмитро Лубінець, зазначив, що у кожній області є представник, який йому постійно звітує про те, що відбувається на місцях.

«Ми можемо стояти на варті демократії. Я впевнений, разом ми зможемо подолати все!» - підкреслив Омбудсман України Дмитро Лубінець.

У свою чергу, Наталя Заболотна висловила сподівання, що всі структури, які представлені на форумі, будуть ефективно взаємодіяти задля захисту прав людей у Вінницькій області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь