ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підтримка родин військовослужбовців залишається одним з пріоритетних напрямків діяльності органів влади усіх рівнів

Дата: 21.06.2024 21:29
Кількість переглядів: 49

Щодня  жорстока та кровопролитна війна з окупантом забирає життя української нації. Важко найти вислови, що можуть полегшити біль втрат, оскільки смерть найближчих – це велике випробування. Ціною власних життів сотні тисяч військовослужбовців стоять на захисті України.

Підтримати родини, чиї рідні боронять Батьківщину, чи віддали своє життя за неї – наш священний обов’язок.

Відповідно до доручення Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова на теренах Тульчинського району  організовано зустрічі з родинами Героїв-захисників.

Зокрема, сьогодні, керівництво  районної військової адміністрації, спільно із головою Тульчинської районної організації  Товариства Червоного Хреста України  Тетяною Очеретною, волонтерами Катериною Безуглою та Іваном Булатом відвідали  Крижопільську громаду.

Спільно із керівництвом та фахівцями селищної ради було опрацьовано низку проблемних питань, які вимагають оперативного вирішення для жителів Крижопілля.

Зустрілися і почули 65 родин загиблих Захисників Крожопільської територіальної громади. Зустрічі відбулись в смт.Крижопіль, селах  Соколівка, Красносілка та Жабокрич.

Зокрема, були порушені питання першочергової уваги з боку територіальної громади до родин даної категорії, оздоровлення їх дітей, особливостей вступної кампанії, державних виплат, психологічної підтримки, отримання державних нагород загиблих Захисників, підтримання петицій на присвоєння почесного звання «Герой України», виготовлення документів (паспорт сучасного зразка) для військовослужбовця під час відпустки, повноти пакетів соціального забезпечення, допомоги  в отриманні пільгових документів та становлення статусу сімей Загиблих. Також розглянули питання впорядкування кладовищ, прибудинкових територій, благоустрою старостатів,  проблематики дорожнього покриття та автобусного сполучення. Обговорено питання щодо продовження наповнення  електронного реєстру загиблих родин Захисників з метою постійного зворотного зв’язку.

«Такі виїзди є вкрай важливі. Сьогоднішня зустріч – це можливість для родин отримати потрібну їм інформацію та допомогу. Ми повинні бути серед людей.  Виконавча влада та органи місцевого самоврядування за жодних обставин не повинні залишати сам на сам з  проблемами родин наших Героїв. Ми повинні вислухати, порадити, допомоги та вирішити наболілі питання сімей військовослужбовців», - підкреслив очільник району Олександр Гаврилюк за підсумками візиту.

Кожне порушене питання під час зустрічей взято на особистий контроль профільними заступниками районної військової адміністрації Володимиром Скалієм та Сергієм Чепернатим та доведено до відповідальних осіб місцевого самоврядування для найшвидшого реагування.

Наша прикінцева мета охопити усіх і кожного з дев’яти територіальних громад району з єдиною метою – бути разом та розділити усі соціальні та побутові моменти. Чужого горя не буває.

Вічна пам’ять та шана полеглим Героям!

Разом до Перемоги!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь